Rize'de "Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu" Gerçekleşti

Rize'de "Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu" Gerçekleşti

KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ PARLAMENTER ASAMBLESİ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KONFERANS SALONUNDA "ULUSLARARASI KARADENİZ RİZE-AYDER FORUMU" DÜZENLENDİ

Rize Valiliği himayesinde, Rize Belediyesi'nin desteği ve RİBİAD Derneği organizasyonunda, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) ile iş birliği içerisinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) konferans salonunda "Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu" düzenlendi.

Forumun açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı izlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Karadeniz'in jeostratejik öneminin giderek arttığını ve bölgenin lojistik ve enerji koridorlarında kilit bir rol üstleneceğini vurguladı.

rize-lojistik-1.jpeg

Forum, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin'in açılış konuşmasıyla başladı. Programa; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İşkurt, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Fatih Dönmez, Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, Rize'deki kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

rize-lojistik-13.jpeg

Bu yılki forumda, "Karadeniz Bölgesinde Lojistik ve Ulaştırma" konuları ele alındı ve bölgenin ekonomik kalkınmasında bu alanların stratejik önemi vurgulandı.

rize-lojistik-5.jpeg

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve KEİPA Heyeti, İyidere Lojistik Merkezi'ni Ziyaret Etti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kültür Merkezi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen “Uluslararası Karadeniz Rize Ayder Forumu”nun ardından, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Fatih Dönmez ve delegasyon üyeleri, İyidere Lojistik Merkezi'ni ziyaret etti.

rize-lojistik-6.jpeg

Ziyaret sırasında, İyidere Lojistik Merkezi'nde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak yetkililer tarafından heyete ayrıntılı bir brifing verildi. Merkezin Karadeniz Bölgesi'nde stratejik bir lojistik üssü olacağı ve bölgenin uluslararası ticaret ağlarına entegrasyonunda önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

İyidere Lojistik Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte, hem Karadeniz hinterlandının hem de uluslararası taşımacılık faaliyetlerinin daha verimli bir şekilde yapılmasının hedeflendiği belirtilirken, projenin bölge ekonomisine sağlayacağı katkılar da değerlendirildi. Heyet, lojistik merkezin altyapı çalışmaları ve ticaret yollarının geliştirilmesine yönelik planlar hakkında detaylı bilgi aldı.

rize-lojistik-73.jpeg

Vali Baydaş, bu büyük projenin bölgenin ekonomik kalkınmasına sağlayacağı faydaların altını çizerek, lojistik merkezinin tamamlandığında, Karadeniz'in ticaret ve lojistik merkezi olma yolunda önemli bir adım atılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.