Rize’de “Türkiye Çevre Haftası” Tüm Hızıyla Kutlanıyor

Rize’de “Türkiye Çevre Haftası” Tüm Hızıyla Kutlanıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş ve beraberindeki heyet “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Türkiye Çevre Haftası’nın bul yıl, çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin topluma yayılması amacıyla 1-7 Haziran tarifleri arasında, "Sıfır Atık" temasıyla kutlanacağını ifade eden İl Müdür Ali Serkan Savaş, bu kapsam Rize’de yapılacak olan etkinlikler ve müdürlüğün yapmış olduğu çalışmalar hakkında Vali Çeber’e bilgi verdi.

DÜNYANIN KAYNAKLARI SINIRSIZ DEĞİL

Artan nüfus, sanayileşme, kimyasal ürünler, üretilen çöp ve katı atıkların her geçen gün dünya için daha ciddi bir problem haline geldiğine dikkat çeken Vali Çeber, “Dünya’nın kaynakları sonsuz değil. Tabiat hassas dengeler üzerine kuruludur.  Doğamızı korumalı ve yaşam alanlarımızı dikkatli şekilde kullanmalıyız.

İnsan, faaliyetleri ile yeryüzünün doğal yapısını gün geçtikçe daha fazla bozmakta olduğu çok iyi bilinen bir gerçektir. Giderek artan bu bozulma insan hayatının yeryüzündeki varlığını tehlikeye sokmaktadır. İnsan temiz, doğal ve sağlıklı yaşam koşullarına ihtiyaç duysa da daha çok kirleterek kendi yaşam alanlarına zarar vermeye devam etmektedir. Ortaya çıkan çevre kirliliği, günümüzde ekosistemi etkileyerek doğa ve canlılar için büyük tehlike oluşturmaktadır” dedi.

ÇEVRE KORUMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELİYİZ

Vali Çeber konuşmasının devamında çevre koruma bilincinin geliştirilmesine vurgu yaparak, “Gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşanan bu kirliliğin önüne geçmek için önemli çalışmalar yürütülmektedir. Burada yapmamız gereken çevre koruma bilincini geliştirmektir. Bu kapsamda yarınlarımız için çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm topluma bu bilinci kazandırmalıyız.

ggggggggggggg.jpeg

Yaşadığımız çevre geçmişten bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir. Artan kirlilikle birlikte dünyamızın eko sistemi bozuldu. Dünyamız birçok iklimsel sorunla karşı karşıya kalıyor. Bugünden bunlar için önlem almazsak yarın çok geç olabilir. Bu anlamda çevremizi koruma adına yapılan çalışmaları çok önemsemekteyiz.

rize-valiligi-bisiklet-1.jpg

Rize gibi essiz doğal güzellikleri olan bir ilde yaşıyoruz. Bu güzellikleri yaşatmak ve yarınlar taşımak için çevre bilincinde olmamız çok önemlidir. Eğer doğayı ve tabiatı korumazsak bu güzelliklerin bir anlamı olmaz “ ifadelerine yer verdi.

rize-valiligi-bisiklet-13.jpg

Vali Çeber, ziyaret sebebiyle İl Müdürü Ali Serkan Savaş ve personeline teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

rize-valiligi-bisiklet-12.jpg

Türkiye Çevre Haftası kapsamında; Fidan Dikimi, Bisiklet Turu, Çevre Yürüyüşü, Çevre Konulu Münazara ve Çevre Müfettişliği etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.