Rize'de Tehlikeli Yıkım: İş Güvenliği Hiçe Sayıldı

Rize'de Tehlikeli Yıkım: İş Güvenliği Hiçe Sayıldı

RİZE ŞEHİR MERKEZİNDEKİ EMİNETTİN MAHALLESİ’NDE BULUNAN ATIL DURUMDAKİ 6 KATLI BİR BİNANIN YIKIMINDA, İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİN İHMAL EDİLMESİ GÖRENLERİ ŞOKE ETTİ. BU TEHLİKELİ ANLAR, ÇEVREDEKİ BİR VATANDAŞIN CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI

Rize şehir merkezindeki Eminettin Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki 6 katlı bir binanın yıkımında, iş güvenliği önlemlerinin ihmal edilmesi görenleri şoke etti. Binanın en üst katında işçiler çalışmaya devam ederken, altta bulunan iş makinesi yıkım işlemine devam etti. Bu tehlikeli anlar, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Güvenlik Önlemleri Yetersiz
Eski ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Kurtuluş İlköğretim Okulu'nun bitişiğindeki yıllardır atıl durumdaki 6 katlı binanın yıkım görüntüleri, iş güvenliği kurallarının ihlal edildiğini gözler önüne serdi. Görüntülerde, iki işçi binanın en üst katında çalışırken, iş makinesi alttan yıkıma devam ediyor.

Vatandaş Şaşkın: "Gerisini Siz Düşünün"
O anları kayda alan vatandaş, “Böyle bir yıkım başka bir yerde göremezsiniz. Adam alttan yıkıyor, üstte işçiler var. Burası Rize; Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun yeri. Kepçe yıkıyor, adamlar üstte. Gerisini siz düşünün” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Bu tehlikeli yıkım görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı. Yetkililerin, iş güvenliği konusundaki bu ihmalle ilgili soruşturma başlatması bekleniyor.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.