Rize'de Nüfus müdürlükleri hafta sonu yks sınavı dolayısıyla açık

Rize'de Nüfus müdürlükleri hafta sonu yks sınavı dolayısıyla açık

RİZE İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRÜ ENES TÜFEKÇİ, 8-9 HAZİRAN 2024 TARİHLERİNDE YAPILACAK YKS DOLAYISIYLA MERKEZ, ARDEŞEN, ÇAYELİ VE PAZAR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNİN HAFTA SONU AÇIK TUTULACAĞINI SÖYLEDİ

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için önemli bir duyuruda bulundu. Tüfekçi, Rize Merkez, Ardeşen, Çayeli ve Pazar ilçe nüfus müdürlüklerinin sınava girecek adayların mağduriyet yaşamamaları adına hafta sonu da açık olacağını belirtti.

Açık Olacak Saatler ve Detaylar
Tüfekçi'nin açıklamasına göre, belirtilen ilçe nüfus müdürlükleri 8 Haziran Cumartesi günü 07.00 - 17.00 saatleri arasında, 9 Haziran Pazar günü ise 07.00 - 15.30 saatleri arasında hizmet verecek. Bu düzenleme, YKS sınavına katılacak adayların T.C. Kimlik Kartı başvurularını zamanında yapabilmeleri için yapıldı.

Gereken Belgeler ve İşlem Süreci
Adayların mağdur olmamaları için dikkat etmeleri gereken hususlar ise şöyle:

T.C. Kimlik Kartı bedelinin başvurudan önce yatırılması gerekiyor.
Son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile birlikte başvuruda bulunulması şart.
Enes Tüfekçi, “YKS sınavına katılacak adayların T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması amacıyla ilimiz Merkez, Ardeşen, Çayeli ve Pazar ilçe nüfus müdürlüklerimiz, belirtilen saatlerde açık olacak. Adayların gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde getirmeleri önemli.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.