Rize'de Köy ve Mahalle Okulları Unutuldu: Çürüme Tehlikesiyle Karşı Karşıyalar

Rize'de Köy ve Mahalle Okulları Unutuldu: Çürüme Tehlikesiyle Karşı Karşıyalar

RİZE'NİN PAZAR İLÇESİNE BAĞLI KOCAKÖPRÜ MAHALLESİ'NDE BULUNAN KÖY OKULU VE BİRÇOK KÖY OKULUNUN ACINACAK DURUMU VAR. VATANDAŞLAR TARAFINDA BU OKULLARLA İLGİLİ HERAKETE GEÇİLMESİ BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın köy okullarını kapatıp taşımalı eğitime geçmesinin ardından, birçok okul binası bakımsızlık ve ihmal sebebiyle içler acısı bir duruma düşmüş durumda. Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Kocaköprü Mahallesi'nde bulunan, zamanında birçok bürokrata eğitim veren okul da bu durumdan nasibini almış durumda.

Köy sakinlerinden aynı zamanda muhtar adayı olan Macit Çiçek, okulun içler acısı durumunu anlatarak, bir an önce yetkililerin bu gibi okullara el atarak köy ve mahallelerin kullanımına açılmasını istedi. Çiçek, "Zamanında benim de okuduğum bu okuldan ülkemizin her kademesinde görev yapan kişilerin mezun olduğu (doktor, avukat ve iş insanlarını) tarihe tanıklık eden bu güzide eğitim kurumunun şu anki hali bizi çok üzüyor" dedi.

rize-koy-okullari-12.jpg

Birçok köy okulunun son yıllarda atıl bırakıldığını belirten Çiçek, bu okulların sadece bina olarak görüldüğünü ve birçok yerde bakımsızlık nedeniyle çürümeye terk edildiğini ifade etti.

Çiçek, İMKB'de çalışan kardeşlerine ve yeğenlerine durumu izah ettiğini ve Müdürleriyle yaptıkları istişareler sonucunda okulu restore ederek, köye sosyal bir tesis olarak kazandıracaklarını öğrendiklerini belirtti. Umudunu dile getiren Çiçek, benzer okulların da bu şekilde canlandırılması gerektiğini vurgulayarak, tarihi mirasın korunması çağrısında bulundu.

Haber : Ali Akyıldız

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.