Rize'de Kovid-19 Denetimleri Sürüyor

Rize'de Kovid-19 Denetimleri Sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge kapsamında Rize'de de denetimler gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı yapılan denetimler kapsamında Rize’de de maske ve sosyal mesafe kontrolü yapıldı. Rize Valisi Kemal Çeber öncüliğünde Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile oda başkanlarının katıldığı denetimlerde; şehir merkezindeki işletmeler ve vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe konusunda uyarıldı. Kentte iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, taksiler, lokantalar, kafeteryalar gibi yaşam alanlarında yapılan denetimlerde, vatandaşlara bilgilendirmede bulunuldu.
 
Rize'nin en kalabalık caddelerinin başında gelen Osman Karavin Caddesi'nde yaptığı denetimlerin ardından konuşan Vali Çeber, “Bundan sonra üst üste kurallara uyan işletmelere Kovid-19 önlemlerine uygun olduğuna dair bir barkot vereceğiz. Bir uyarıcı ekiplerimiz olacak. Bunlar özel formaları ile gezecek. Herkesi uyarıp tutanak tutacak. İlgili ekiplerimiz o iş yerlerine gidip uyarıların dikkate alınıp alınılmadığına bakılacak. Uymayan işletmelerimiz kapatılacak. Biz bu önlemi Rize’de alacağız. Hiç birimizin amacı mekân kapatıp vatandaşların ekonomisine zarar vermek değil. Ama gerektiğinde tereddütsüz bunu yapacağımız net ifade edildi. Günde 3 kere ilgili arkadaşlar denetimi yapacaklar. Ve uyulmadığında belediyemiz o işletmeleri kapatacak” dedi
 
Rize’de vaka sayılarının 750’lere çıktığı iddialarına yanıt veren Vali Çeber, bu iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Bazı apartmanların karantinaya alındığı paylaşımlarının da gerçeği yansıtmadığını aktaran Çeber, "Vaka sayılarımızın arttığı doğru. Hastalığın ciddiyeti de doğru." ifadelerini kullandı.

"Düğünler 2 Saatle Sınırlandırılacak"
Rize’de artan Kovid-19 vakalarının verilerine baktıklarında düğünlerin saatlerinin düşürülmesi gerekliliğini gördüklerini ve ikramın yasaklandığını sözlerine ekleyen Çeber “Önümüze verileri koyduk, 'Düğünlerimizi 2 saatle sınırlandıralım' dedik. Şimdi arkadaşlarımız onunla alakalı çalışma yürütüyor. Düğünlerde ikramı kaldırıyoruz. Düğünlerde ikramın bu süreci tetiklediğini somut olarak gördük. Restoranlarda yetkililerin metrekare ölçümünün ardından masalar yeniden dizayn edilecek. Bu konuda bir gevşeme görüyoruz. Ona göre bu sayının üzerinde müşteri almaması noktasında esnafımızın desteği ile bunu gerçekleştireceğiz. Hiç kimse düğünü yapılırken arkadan 2 polisin onu izlemesinden zevk almaz, 2 jandarmanın denetim anlamında onu izlemesinden zevk almaz. Bunu bizde istemiyoruz, o nedenle herkesin kurallara daha dikkatli uyması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kent genelinde polis, jandarma ve zabıta ekipleri de gün boyu kontrollerini sürdürerek, kurallara uyulup, uyulmadığını denetledi.




 
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.