Rize'de Kahramanmaraş Depremlerini Anma Programı Gerçekleştirildi

Rize'de Kahramanmaraş Depremlerini Anma Programı Gerçekleştirildi

ÜLKEMİZİ DERİNDEN SARSAN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN YIL DÖNÜMÜNDE HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZI ANMAK AMACIYLA RİZE’DE BİR ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ. DEPREM BÖLGESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARA DESTEK VERENLER ONURLANDIRILDI

Programda, depremzede vatandaşların hatıraları paylaşılırken, deprem bölgesinde yapılan çalışmalara destek verenler de onurlandırıldı.

rize-mem-13.jpg

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Karali'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın yaptığı dua ile devam etti. Programa Vali İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş Hanımefendi, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Hatice Cemre İncesu ve Murat Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı, kurum müdürleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

rize-mem-1.jpg

Programda duygularını paylaşan depremzede vatandaşlar arasında yer alan emekli öğretmen Ahmet Aydın, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'a el emeği kara kalem çalışmasını hediye etti. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kahramanmaraş'ta yaptığı deprem çalışmaları deneyimlerini paylaşırken, Vali Baydaş ise Adıyaman'da deprem çalışmalarına destek veren Rize Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi (AKUB)'ne plaket takdiminde bulundu.

rize-mem-12.jpg

Program, Taşlıdere Gazi İlkokulu 1-E sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan "Depremden Öğrendiklerim/Depreme Tedbirlerim" konulu resim sergisi ve AFAD tarafından deprem bölgesinde kullanılan ekipmanların yer aldığı sergi ile devam etti. Rahmet-i rahmana kavuşan vatandaşlarımızın hatıralarını yaşatmak ve deprem bilinci oluşturmak adına düzenlenen etkinlik, katılımcılar tarafından önemli bir duygusal ve bilinçlendirici deneyim olarak değerlendirildi.

rize-mem-14.jpg

rize-mem-15.jpg

rize-mem-16.jpg

rize-mem-17.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.