Rize'de İş Bırakma Eylemi Yapan Sağlıkçılardan" HAYALET CASPER" BENZETMESİ

Rize'de İş Bırakma Eylemi Yapan Sağlıkçılardan" HAYALET CASPER" BENZETMESİ

TÜRK Sağlık-Sen Rize Şubesi üyeleri, iş bırakarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

TÜRK Sağlık-Sen Rize Şubesi üyeleri, iş bırakarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı. Sendika Şube Başkanı Yaşar Türüt, " Eylem kararımız yıllardır sağlık çalışanlarının kronikleşen sorunlarının çözülememesi, sorunların görmezden gelinmesi üzerine alınmış bir karardır" dedi.

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi üyeleri, eş zamanlı olarak iş bırakıp eylem yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi binası önünde bir araya gelerek, ‘BİZİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ, BİZ SEVİMLİ HAYALET CASPER MIYIZ? GÖRMÜYORSUNUZ” yazılı pankart açan sağlık çalışanları, ücretleri için düzenleme istedi.  Türk Sağlık- Sen Rize Şubesi Başkanı Yaşar Türüt yaptığı açıklamada “Sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge meselesi, vergi dilimleri meselesi, farklı istihdam modelleri, kreş talepleri, maaş dışındaki hakkedişlerin emekliliğe yansıtılması, sağlıkta şiddet meselesi, vadeliden ama verilmeyen zamlar gibi sorunlar nedeniyle Sağlık çalışanlarımızın tamamını kapsayacak şekilde yapılması için başlattığımız mücadelede perşembe günü açıklama yapmış, cuma günü ise 1 saat işe geç gelmiştik. Bugünde Acil Servisler, yoğun bakımlar, acil ameliyathaneler,112 acil istasyonları hariç bir gün iş bırakarak tepkimizi gösteriyoruz. Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek sadece bir kesime zammın yapılması diğer kesimin görmezden gelinmesi kabul edilemez bir durumdur. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Doktorlar, yapıldığı söylenen zamdan daha fazlasını hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz.  Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, Pandemi de omuz omuza cephede savaş veren Kahramanlar, kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Ayrı, gayrı olmaz. Sağlık çalışanları bir bütündür. Çünkü biz Türk Sağlık-Sen’iz bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir. Talebimiz Nettir; Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi içindir” diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum