RİZE'DE İLGİNÇ AD VE SOYADLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

RİZE'DE İLGİNÇ AD VE SOYADLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

RİZE'DE EN ÇOK DEĞİŞEN AD VE SOYADLAR: 'HATÇE, HAVA, MEMET, HATİÇE, - TOP, CİN, ÇİL, TÜYLÜ, TÜYSÜZ, KALÇA, RAKICI, DELİHÜSEYİN, DELİHASAN...

Rize'de mahkeme kararı olmaksızın ad-soyad değişikliği talebiyle yapılan başvurulara ilişkin bilgileri  Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi'ye Sorduk.

Tüfekçi, son başvuru tarihinin 24 Aralık 2022 olduğunu hatırlatarak, Rize'de son bir haftada yaklaşık 700 kişinin ad ve soyad değikliği için başvuru yaptığını belirtti.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, 17 Ekim 2017 ve 6 Aralık 2019'da yapılan düzenlemelerle ad ve soyadında yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin veya gülünç olan ad ve soyadların mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkan sağlandığını ifade etti.

Tüfekçi, "Her başvuranın talebi kabul edilmiyor. Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan düzenleme ile mahkeme kararı olmaksızın; yazım ve imla hatası olan, genel ahlaka uygun olmayan ve gülünç olarak değerlendirilen ad ve soyadların düzeltilmesi idare kurulları tarafından yapılmaktadır. Vatandaşımız e-devlet üzerinden veya müdürlüklerimize düzeltme talebinde bulanabilirler." diye konuştu.

Tüfekçi, bu durumun Türk vatandaşlığını sonradan kazanan kişileri kapsamadığını vurguladı.

Tüfekçi, Rize'de en çok başvuru aldıkları adların; Firdes, Hatçe, Hatiçe, Hava, Memet, Çoşkun, soyadlarının ise; Top, Tüylü, Tüysüz, Delihasan, Cin, Çil, Kalça, Küçükmotor, Rakıcı olduğunu belirterek, bu taleplerin idare kurulu tarafından değiştirildiğini ifade etti.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi Açıklaması

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.