Rize'de Hırsızlar Bunuda Yaptı

Rize'de Hırsızlar Bunuda Yaptı

Rize’de meydana gelen ilginç soygunda, okunan cenaze selasını takip eden üç kişi girdikleri cenaze evinde taziye için gelenlerin çantalarında bulunan yaklaşık 10 bin TL değerindeki nakit para ve zinnet eşyasını çaldılar.

Olay geçtiğimiz gün Rize’nin Topkaya Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, solunum yetmezliği sonucu vefat eden Şükrü Tuğcu’nun (69) yakınları Tuğcu’ya ait evde taziyeleri kabul etti. Taziye için eve gidenlerin bir bölümü namaz kılmak için evin odalarına kadar girdi. Evde namaz kılanlar çantalarını bir odada emanet bıraktı. Namaz sonrası evden ayrılan çok sayıda kişi çantalarında bulunan nakit paraların ve zinnet eşyalarının yerinde olmadığını fark ettiler. Cenaze sahipleri evlerine hiç tanımadıkları üç kişinin de taziye için gelerek namaz kılmak için içeriye girdiklerini belirterek, yaşadıkları olay ile acı üstüne ikinci bir acı yaşadıklarını dile getirdiler. Cenaze sahipleri vefatın camiden okunan sela ile duyurulduğunu, tanımadıkları bu üç kişinin bu şekilde evlerine gelmiş olabileceğini söyledi.

Tuğcu’nun kızı Sonnur İlik yaptığı açıklamada, “Rize merkez camisinden babamın köyde defnedileceği duyuruldu. Sülale kalabalık olduğu için cenazede de tanımadığımız çok kişi vardı. Bir iki kişi köyün girişindeki evlere cenaze evi nerede diye sormuş. Bizi tanıyanlar zaten evimizi de biliyorlar. Gelen kişilerin dışardan soygun amaçlı geldiklerini düşünüyoruz. Şüphelendiğimiz kimse de yok. Yaklaşık 10 bin lira değerinde nakit para ve ziynet eşyası çalındı. Biz acımızın derdine düşmüşken geldiler bizi soydular. Acımızın yerine çok daha farklı bir acı yaşadık” dedi.
Tuğcu’nun kardeşi Fatma Tuğcu ise yaptığı açıklamada “Tanımadığımız kişiler namaz kılacağız dediler. Bizde seccadeyi odaya serdik çıktık. Namazlarını kıldılar çıktılar. İlkten hiç şüphelenmedik. Cenazeyi defnettikten sonra anladık ki çantalarımızın içerisinde olan nakit paralarımızı ve ziynet eşyalarımızı alıp gitmişler. Kredi kartlarımıza ve telefonlarımıza dokunmamışlar” diye konuştu.

Cenaze yakını Dursun Tuğcu ise yaptığı açıklamada, “Defin işlemini bitirip eve geldikten sonra misafirler gitmeye başladı. Bu sırada bazı çantaların karıştırıldığını anladık. Herkes çantasına bakmaya başladı ve böyle bir olayın olduğunu anladık. Jandarmaya ve polisede bildirmedik. Çünkü kalabalık bir topluluk taziyeye gelmişti. Kimseyi de zan altında bırakmak istemedik. Gelenler zaten tanıdıklarımızdı. Tabi aileler geniş olduğu için bazılarını tanımıyorsunuz. İçeri girenleri bizde akrabadan saydık. Gelen kişiler büyük ihtimalle dışarıdan geldiler” şeklinde konuştu.
Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.