Rize'de Hatimle Teravih Kıldıran Hafızlara Onur Plaketi Takdim Edildi

Rize'de Hatimle Teravih Kıldıran Hafızlara Onur Plaketi Takdim Edildi

RİZE’DE BU YIL RAMAZAN AYINDA BELİRLİ CAMİLERDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILDIRAN İLÇE MÜFTÜLERİ, KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ, İMAM HATİPLER VE İMAM HATİP LİSESİ HAFIZ ÖĞRENCİLERİNE RİHAD TARAFINDAN PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Rize Öğretmenevinde yapılan programa, İkizdere Müftüsü Nizamettin Keskin, Rize İHO Müdürü ve Rihad Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel, Rize Hafızlar Derneği Başkanı Mustekim Kaba ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genç Hafızlar katıldı.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Abdullah Karali’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Rize İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve Rihad Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel’in “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” ve Dernek çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle devam etti.

Rize İkizdere Müftüsü Nizamettin Keskin ise günün anlam ve önemine binaen hafızlığın önemine dikkat çekerek Hatimle Teravih Namazı kıldıran kardeşlerimize yönelik düzenlenen bu tür faaliyetlerin gerekliliğine vurgu yaparak Rize Hafızlar Derneğine teşekkür etti.

Kur'an-ı Kerim'in ilk hafızı Hz. Peygamber’den günümüze 14 asırlık Hafızlık zincirinin halkası olmakla şereflenen salondaki tüm hafızları selamlayarak konuşmasına başlayan Rize Hafızlar Derneği (Rihad) Başkanı Mustekim Kaba ise, "Rize Hafızlar Derneğinin amacının, Kur'ân-ı Kerimi öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan, bu minvalde hafızlık yapan gençlerin yaşadığı topraklara daha duyarlı, ümmet bilinci yüksek, hedefleri büyük, öz güven sahibi ve çevresine güzel örnek olabilen gençler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.” dedi.

riyad-1.jpeg

Kaba, hafızlık meclislerinin en hayırlı meclislerden olduğunu ifade ederek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. En hayırlılar burada, Kur’an’ı öğrenenler burada, öğretenler burada, hafızlarımızın yakınları burada.” diye konuştu.

riyad-12.jpeg

Hafız olmanın son derece şerefli bir paye olduğunu ifade eden Kaba, “Bunun için büyük özverili çalışmalarıyla hâfız yetiştiren kurumlarımız, yetiştirdikleri hafızların hıfzlarını en sağlam şekilde muhafaza etmeleri ve hafızlıklarını Kur’ân’a hizmet yolunda en güzel şekilde değerlendirmeleri için yönlendirici çalışmalar yapmalıdırlar. Bu minvalde 2024 yılı Ramazan ayında Rize’nin muhtelif Cami ve Mescidlerinde Hatimle Teravih Namazı kıldırmanız vesilesiyle sizleri tebrik ediyor, hıfzettiğiniz Kur’an-ı Kerim rehberliğinde ailenizle birlikte bereketli bir ömür diliyorum.” dedi.

riyad-13.jpeg

Program 2024 yılında Rize Genelinde Hatimle Teravih Namazı kıldıran 33 kişiye verilen teşekkür plaketlerinin ardından toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.