Rize'de Hastane Personeline Eğitimi Verildi

Rize'de Hastane Personeline Eğitimi Verildi

Rize'de hastane personellerine "Beden Dili ve İletişim" konulu eğitim verildi.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerdeki görevli personele "Beden Dili ve İletişim" konulu eğitim verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim salonunda Kamu Hastaneler Birliği Rize İli Genel Sekreterliğine bağlı Rize'de hizmet veren hastanelerdeki tıbbi sekreter ve büro memurlarına yönelik "Beden Dili ve İletişim" konulu eğitim verildi.

Eğitim başlangıcından önce bir konuşma yapan Kamu Hastaneler Birliği Rize İli Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, sağlık hizmetlerinin profesyonel verilmesi geren bir hizmet olduğunu söyledi. Dr. Sünbül, "Bu hizmeti verirken aslında insanlarla olan diyaloglarımızın da profesyonelce olması gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek, bu anlamda yaşadığımız bir çok sıkıntının da önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla bizler davranışlarımızı nasıl yönetebiliriz, böyle zor insanlarla karşılaştığımız zaman nelere dikkat etmemiz gerekir, iletişim konularına profesyonelce nasıl yaklaşabiliriz diye düşündük ve bu eğitimi düzenlemeye karar verdik. Bu konularda bizlerden desteğini esirgemeyen Tevfik hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.



Prof. Dr. Tevfik Özlü ise; "Tıbbi sekreterler ve büro memurlarına yönelik yaptığı konuşmada, bende sizler gibi her gün hastanede hastalarla, hasta yakınları ile bir şekilde iletişim kurmaktayım. Sizlerde, bizlerde hekimlik, tıp, hastanecilik bu anlamda insan ilişkilerine dayalı bir hizmettir. Hastanelerimiz için sizler önemli kimselersiniz. Çünkü hastalar ve hasta yakınları bu kuruma adım attıkları zaman ilk karşılaştıkları kişiler sizlersiniz. Yani bu ilk imaj çok önemlidir. Bu ilk karşılaşmayı çok iyi kullanmanız gerekiyor. Eğer iyi bir intiba bırakabilirsek ondan sonra işler yolunda gidiyor. Hastalarımız işte böyle bir yer arıyordum, tam aradığım gibi diyorsa o zaman işler yolunda gidiyor demektir" dedi.

Özlü, gelen hastayı karşılayan, muhatap olan, bu kurum hakkında ilk kanaatin hasıl olduğu yer sizin bulunduğunuz alanlar olduğunu unutmayınız ve bunun için bu kurumlarımız için ve bizler için önemlisiniz diyerek, "Bu sorunları nasıl aşabiliriz, nasıl başa çıkabiliriz, bunla ilgili var olan bazı bilgileri ben sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Umarım bu eğitim sonucunda sizleri buradan memnun bir şekilde ayırabiliriz" diye konuştu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.