Rize'de Ete Zam Yapılacak mı?

Rize'de Ete Zam Yapılacak mı?

Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Ramazan Ayında Rize'de ete zam yapılacak mı sorusunu cevapladı.

Ramazan ayının gelmesiyle et tüketiminde artış olacağını belirten Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, havaların sıcak olmasından dolayı et ürünlerinde hızla bakteri ürüyebileceği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Turgut ayrıca, Rize'de son yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında ete zam yapılmayacağını açıkladı.

RİZE KASAPLAR ODASINDAN, ET SATIN ALIRKEN DİKKATLİ OLUN UYARISI

Et ürünlerinin alınırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Rize Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Turgut, “ Havaların sıcak olmasından dolayı et ürünlerinde hızla bakteri ürüyebilir. Bu nedenle tüketiciler ürünleri alırken reyonlara dikkat etsinler. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşımız et ürünlerini daha çok tüketiyor. Şehrimize değişik illerden de et ürünleri geliyor. Bu ürünler reyonlara gelene kadar birkaç gün zaman geçebiliyor. Bu ürünlerin kalitesi ister istemez düşüyor.


RİZE MEZBAHANESİ GÜNLÜK ET KESİYOR BU ETLER RİZE'DEKİ KASAPLARDAN ALINABİLİR

İlimizde bulunan Rize Mezbahanesinde kesilen etlerin tercih edilmesinde fayda var. Bu ürünler günlük kesimlerdir. Rize’deki kasaplardan bu ürünler temin edilebilir. Ucuz et satılan yerlere rağbet edilmemesini öneriyoruz. Vatandaşlarımızı Ramazan boyunca et ürünleri güvenli ve sağlıklı bir şekilde satın alabilmeleri için denetlemeler yapılacaktır. Ramazan boyunca et ürünlerine her hangi bir zam yapılmayacaktır.

5 YIL ÖNCESİ ZAMLAR RİZE'DE YAŞANMIYOR ARTIK

Yaklaşık 5 yıl önce her ramazan öncesi et ürünlerine zam yapılırdı. Ramazan bir fırsat olarak görülürdü. Geçtiğimiz beş yılda olduğu gibi bu ramazanda da et ürünlerine zam yapılmayacak” diye konuştu.

Sarp kapısından kaçak yolla ülkemize sokulan etler konusuna da değinen Turgut, “ Geçtiğimiz aylarda sık sık dile getirdiğimiz Sarp kapısından gelen etlerin sağlıksız ve kontrolsüz olduğunu vurgulamıştık. Getirilen bazı kurallar ve önlemlerle bunun önüne geçildi. Eskiye nazaran kaçak et geçişleri azaldı” şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.