Rize’de düşen İHA bulundu: Kime ait olduğu araştırılıyor
RİZE’NİN MERKEZ İLÇESİNE BAĞLI SÖĞÜTLÜ KÖYÜNDE 31 AĞUSTOS’TA DÜŞTÜĞÜ BİLDİRİLEN İNSANSIZ HAVA ARACININ (İHA) ENKAZINA ULAŞILDI. KİME AİT OLDUĞU ARAŞTIRILIYOR
Rize’nin Merkez ilçesine bağlı Söğütlü köyünde 31 Ağustos’ta düştüğü bildirilen insansız hava aracının (İHA) enkazına ulaşıldı. Jandarma ekipleri ile köylülerin zorlu arazide yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda bulunan İHA muhafaza altına alınırken, aracın menşei ve düşüş nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Rize’de bir gündür devam eden İHA arama çalışmalarından sonuç alındı. Merkeze bağlı Söğütlü köyünün üst kesimlerinde, yörede Cazi Dağı olarak bilinen bölgede 31 Ağustos Pazartesi günü bir insansız hava aracının düştüğü ihbarı üzerine ekipler harekete geçmişti.
Bölgede bulunan bazı vatandaşların hava aracının düştüğü anı gördüğü, Söğütlü Köyü Muhtarı Adem Bostan’ın da olayı 3-4 kişinin gördüğünü aktardığı belirtilmişti. İhbarın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edilirken, ulaşılması güç noktalar için aramalara dron desteği de verilmişti.
Zorlu arazi aramaları güçleştirdi
İHA’nın düştüğü değerlendirilen bölgenin dik, ormanlık ve yoğun çalılıklarla kaplı olması ekiplerin ilerlemesini güçleştirdi. Gün içerisinde etkili olan olumsuz hava koşullarının da eklenmesi üzerine arama çalışmalarına güvenlik gerekçesiyle ara verildi.
Arama çalışmaları 1 Eylül Salı günü yeniden başlatıldı. Jandarma ekiplerine köylülerin de destek verdiği çalışmalarda, zorlu arazi şartları aşılarak İHA’nın enkazına ulaşıldı.
İHA kime ait?
Bulunan insansız hava aracı ekipler tarafından muhafaza altına alındı. İHA’nın hangi ülkeye, kuruma ya da kişiye ait olduğu, ne amaçla kullanıldığı ve Rize’deki bölgeye nasıl düştüğü henüz açıklanmadı.
Aracın teknik incelemeye alınarak menşei, uçuş özellikleri ve düşüş nedeninin belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.