Rize'de Asırlık ıhlamur ağacı böyle yandı

Rize'de Asırlık ıhlamur ağacı böyle yandı

Doğu Karadeniz’de birkaç gündür devam eden örtü yangınları sürüyor.

 Doğu Karadeniz’de birkaç gündür devam eden örtü yangınları sürüyor.

Rize Merkez’e bağı Taşpınar köyünde çıkan örtü yangını birkaç saat içerişinde sönerken yangının doğaya verdiği tahribat ise gün ağarınca ortaya çıktı. Akşam saatlerinde çıkan örtü yangını birkaç saat içerisinde etkisini kaybetti.

Ormanda bulunan asırlık ıhlamur ağacı ise sabah saatlerine kadar iç kısmından yandı.  Ağacın gövdesi yangından etkilenmezken içerisinden tutuşan ağaç içten içte saatlerce yanmaya devam etti.  Köye gelen vatandaşlar ağacı yanarken fark edince kendi imkânları ile müdahale de bulunarak asırlık ıhlamur ağacını söndürdü.  Yaklaşık 30 metre uzunluğu bulunan ıhlamur ağacı yıkılma tehlikesi taşıyor. 

Köye çıktığında yangını fark eden Numan Taşpınar :”Akşamdan başlayan yangını haber aldığımızda müdahale etme imkânı olmadı. Aşırı rüzgârdan dolayı da hızla yangın büyüyerek ilerledi. Arazide yol olmadığı için İtfaiye müdahale etmekte zorlandı. Gün ağardığında yangının boyutu ortaya çıktı.

Asırlık ıhlamur ağacından duman çıktığını fark etim. Kendi imkânlarımla yangına müdahale edip, söndürdüm. Gövdenin yarıdan çoğu yanmış durumda. Şimdi de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bu konuda ıhlamurun kesilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.





 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.