RİZE'DE 70 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ

RİZE'DE 70 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ

Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmete açıldı.

Türkiye'nin engebeli ve en dik arazi yapısına sahip illerinden olan Rize'de, dağ ile deniz arasına sıkışan kent merkezini güneye açmak için çalışma başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Kentin kuzeyle güneyini en kısa güzergahtan birbirine bağlamak için ilk olarak 1950'li yılların sonunda gündeme gelen Rize Güney Çevre Yolu, Dağbaşı Küçükçayır bağlantı yolları ve Salarha Tüneli projesinde Salarha Tünelin'de ışık görünmesinin ardından İlk geçiş bugün gerçekleşti. 

Çok sayıda siyasilerin ve STK  temsilcilerinin katıldığı geçiş töreninden konuşma yapan Rize Valisi Kemal Çeber, ''Tünel ile birlikte 3 kilometrelik bir mesafeye düştü. Tünel çok zor şartlarda inşa edildi. Özellikle kumlu yapı ve pandemi çalışmaları yavaşlattı ama hiçbir zaman durmadı. Cumhurbaşkanımızın yakından takip ettiği proje. Tünelin sağ tüpünün açılışını yaptık, sol tüpün açılışını birkaç ay içerisinde yapacağız. Salarha bölgesinin beklentileri doğrultusunda tünelden ilk kez birlikte geçmiş olacağız." dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı konuşmasında ise  "Tünelin çıkışı ile birlikte yeni bir duble yol inşaatı yapacağız. Gelişim planlarını doğru inşa etmeye gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Belediye Başkanı Rahmi Metin, yıllarca beklenmiş ve halkımız için çok önemli proje olduğunun dile getirerek, "Yaklaşık 15-20 yıl önce proje anlamında konuşulmaya başlanmış bir çalışma. Şehri arkaya açan, vadide yaşayan 25-30 bin vatandaşın şehirle daha kısa sürede buluşmasını sağlayan önemli bir çalışma. Tünelin açılmasından sonra yukarıda kalacak olan insan sayısı değişecektir. Bölgede yeni yerleşim alanlarının nitelikli hale gelmesini sağlayacak. Yolu yaklaşık 8-9 kilometre kısaltıyor. Şehrin trafiğini rahatlatıyor." diye konuştu.

Şehrin Kuzeyi ile Güneyini birbirine bağlayan Salarha tünelinin tek tüpü tek yönlü olarak   dolaşım sağlayacak. Tünel sayesinde 7 daikada  Şehir merkezinden Salarha vadisine geçiş yapılabilecek. Dönüş için ise eski yol kullanımda olacak. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.