Rize’de 44 Milyon Tl’lik İki Projenin 22 Milyon Tl’sine Destek Verilecek

TKDK İKİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI BAŞLADI. RİZE’DE 44 MİLYON TL’LİK İKİ PROJENİN 22 MİLYON TL’SİNE DESTEK VERİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından uygulanan  2. Başvuru Çağrı  İlanı  yayımlandı. Başvuru Çağrı  İlanının toplam destek bütçesi ise 80 Milyon Avro…
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, 2. Başvuru Çağrı İlanı döneminde hibe desteği verilecek sektörleri sıraladı.

Rize’de 44 milyon TL’lik iki projenin 22 Milyon TL’sine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destek verecek. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “burada kim daha sağlıklı proje sunabilirse pastadan daha fazla pay alabilecek” dedi.
Program gereğince; Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirinde hibe oranı yüzde 60 olup genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri tarafından yapılacak yatırımlar için bu oran yüzde 70'e kadar çıkabilecek.  Yatırımcılar proje başvurularının online sistem kayıtlarını 12 Temmuz–16 Ağustos 2024 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuru paketleri de 29 Ağustos 2024 tarihine kadar TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edilmeli.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.