RİZE'DE 24 OKUL KÜTÜPHANESİ AÇILIŞIYLA KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI

RİZE'DE 24 OKUL KÜTÜPHANESİ AÇILIŞIYLA KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI

Rize Valisi Kemal Çeber, bugün gerçekleştirilen 24 okul kütüphanesin açılışı ile birlikte Rize’de kütüphanesiz okulun kalmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalamayacak” projesi kapsamında Rize’de 24 okulun kütüphanesi düzenlenen toplu açılış töreni ile öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Vali Kemal Çeber’in katılımı ile Merkez Kurtuluş İlkokulu’nda gerçekleştirmiş olan ve ilçelerdeki okullara video konferans sistemi ile bağlanılan törenle merkez ilçe dâhil 7 ilçede toplam 24 okulda kütüphaneler öğrencilerin hizmetine sunularak, Rize’de kütüphanesi olmayan okul kalmadı.

İlimiz genelimde açılan 24 kütüphane ile beraber okul ve kurumlardaki toplam kütüphane sayısı 257’ye ulaştı.

rize-kutuphane-1.jpg

Vali Çeber, törende yapmış olduğu konuşmada açılışı gerçekleştirmiş olan 24 kütüphane ile beraber Rize’de kütüphanesi olamayan okulun kalmadığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı'mızın tüm Türkiye genelinde başlatmış olduğu ve bizimde çok önemsediğimiz “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında 24 okulumuzda kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdik. Bunu tamamlayan ilk illerden bir tanesi olduğumuz için çok mutluyuz. Açılan bu kütüphanelerimizin adeta okullarımızın kalbi olmasını temenni ediyoruz.

rize-kutuphane-12.jpg

Günümüz çağında dijitalleşme ile internetten bilgiye ulaşma alışkanlığı kütüphaneleri yalnızlığa itse de, kütüphanelerimizin yaşamımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Çünkü kitabın yerini hiçbir şey tutamaz. İnternetten daima daha sağlıklı bilgilere ulaşamaya biliyoruz. Kütüphaneler bilgiye ulaşmadaki en güvenilir kaynak olarak daima hayatımızda önemli bir yer tutacaktır.

Artık kütüphaneler yalnızca kitapların yer aldığı bir yer değil. Aynı zamanda birer sosyal yaşam alanına dönüştürülen kütüphanelerimiz dijital materyallerle de desteklenerek günümüz çağına uyum sağlayan mekânlar haline geldi. Kütüphanelerimizin havası daima farklı olmuştur. Kitap kokuları arasında sayfaları çevirmek, araştırmalar yapmak insana ayrı bir haz vermektedir. Bu vesileyle bu kütüphanelerimizin hizmete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum ” dedi.

rize-kutuphane-13.jpg

Yapılan açılışların ardından Vali Çeber, video konferans üzerinden diğer okullarla da iletişime geçerek kütüphanelerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Açılışın son bölümünde öğrencilerle birer birer ilgilenerek sohbet eden Vali Çeber, ihtiyaç duydukları herhangi bir kitap olursa kendilerine hemen temin edileceği ifadesinde bulundu ve öğrencilere başarılar diledi.

rize-kutuphane-14.jpg

Açılış programına Vali Çeber’in beraberinde, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.