Rize Ziraat Odaları Başkanları; Yeni Çay Kanunundan Üretici Tedirgin

Milyonlarca çay üreticisinin uzun süredir beklediği 'Çay Kanunu'nda Değişiklik' öngören yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın ilk imzacısı olduğu 15 maddelik kanun teklifiyle çay tarımı, yaş çay yaprağı satışı, kuru çay üretimi ve satışına dair usul, esas ve yükümlülükler düzenleniyor. Ancak kanun teklifinde bir madde fazlasıyla tepki çekti. O madde yaş çay alım fiyatının tespit ve açıklanmasının Ulusal Çay Konseyi’ne bırakılması. Çay müstahsilini yakından ilgilendiren konu Çay TV ekranlarında masaya yatırıldı. İlçe ziraat odası başkanları tepki çeken maddeyi değerlendirdi.
Üreticinin tedirgin olduğunu söyleyen Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, “Biz Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza güveniyoruz” dedi.

TBMM’ye sunulan taslakla ilgili vatandaşın endişesi ve itirazlarla ilgili konuşan Ulusal çay konseyinde tarım temsilcisi olarak görev yapan Güneysu Ziraat Odası Başkanı Ali Karslı, “kanun taslağını veren milletvekilleri vatandaşı bilgilendirseydi bu endişe yaşanmazdı” dedi.
Karslı, fiyat belirlemenin ilk etapta çay konseyinden başlamaması gerektiğini söyledi.
Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy ise, yıllardan beri bizi dinlememişler açıklamasında bulundu.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.