Rize Yeşilay Kadın Komisyonundan Anneler Gününe Özel Anlamlı Ziyaret

Rize Yeşilay Kadın Komisyonundan Anneler Gününe Özel Anlamlı Ziyaret

Diyarbakır'da 28 yıl önce şehit düşen Rize'nin ilk Şehidi Jandarma Komando Er Oktay Türüt'ün (22) annesine Yeşilay kadın komisyonu ziyaret de bulundu.

Duygusal anların yaşandığı ziyaret Yeşilay kadın komisyonu Başkanı Neslihan Özçelik'i gören Hatun anne ve eşi sen O doktorsun kızım diyerek sarıldılar.
Tesadüfün en duygusal anının yaşandığı günde Hatun Ana "sen mucize doktorsun eşimin tedavisinde ona şifa olan ve hergün evimizde adını andığımız doktorsun,bizde seni bekliyorduk dersek inanirmisin " diyerek gözyaşı döktüler.
Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Komando Er Oktay Türüt, 28 Ocak 1994'te Kulp ilçesine bağlı Naygültepe mevkisinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Rize'nin ilk şehididir.
Memleketi Rize'nin Ambarlık köyünde evinin önünde toprağa verilen Türüt'ün annesi, Rabbim benim evladıma kısa bir ömür yazmış onu alacaktı,ne kadar şanslıyım ki oğlumu şehit olarak aldı.kötü bir sonla da alabilirdi,ama oğluma şehit olmayı yakışırdı.evet Şehit anasıyım adım Hatice ama Hatun Ana diyorlar bana oğlumun acısı hep yüreğimde ama rabbim beni şehit anası yapmış ağlamak dövünmek Şehit Anasına yakışmaz Rabbim acıma dayanma gücünü de  veriyor,dedi.

rize-oktay-turut-sehit-18.jpg

Oğlunun eşyalarını odasında muhafaza eden Hatun Ana'nın diğer oğlu ise ben abim Şehit olduğunda 10 yaşındaydım ,benim bütün hayatım abimin adına layık bir şekilde davranmak ile geçti dedi 
Odasında eşyalarının ilk gün ki gibi muhafaza edildiği  Şehidimizin saati o gün durdu ve bir daha da çalışmadı o saatin durduğu gün bizim hayatımız adımız değişti .Şehit Oktay Türüt'ün Ailesi olduk evet içimiz buruk ama bu buruk acıyı teselli eden bir Vatan aşkı var dedi .

rize-oktay-turut-sehit-17.jpg
Yeşilay kadın komisyonu başkanı Dr Neslihan Özçelik ve komisyon üyeleri Hatun annenin elini öpüp hayır duasını aldılar ,nasıl bir tesadüf ise bu nasıl gönülden bir davet ise Hatun Ananın ve eşinin dileği gerçekleşti "kızım sen mucizesin" dedikleri doktor anneler gününde ellerini öpmeye geldi.

Haber: Yasemin Özçelik

rize-oktay-turut-sehit-16.jpg

rize-oktay-turut-sehit-15.jpg

rize-oktay-turut-sehit-1.jpg

rize-oktay-turut-sehit-12.jpg

rize-oktay-turut-sehit-13.jpg

rize-oktay-turut-sehit-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.