Rize ve Artvin'de Yoğun Yağış ve Kar Uyarısı: Tedbirli Olun!

Rize ve Artvin'de Yoğun Yağış ve Kar Uyarısı: Tedbirli Olun!

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN SON DEĞERLENDİRMELERE GÖRE, BU AKŞAM İTİBARİYLE RİZE VE ARTVİN İLLERİNDE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞLAR İLE YÜKSEK KESİMLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR

Yapılan uyarıda, olumsuz hava koşulları nedeniyle buzlanma, tipi, çığ, sel ve heyelan gibi risklere karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Rize ve Artvin illerinde etkili olacak yağışlar nedeniyle oluşabilecek buzlanma olaylarına karşı sürücülerin dikkatli olmaları ve trafiğe çıkarken gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulandı. Yüksek kesimlerde yoğun kar yağışının beklendiği belirtilirken, dağlık bölgelerde çığ tehlikesine karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, sel ve heyelan riskine karşı da vatandaşlardan özellikle dere kenarları, eğimli araziler ve benzeri riskli bölgelerde ikamet edenlerin gerekli önlemleri alarak güvenli bölgelere geçmeleri istendi. Meteoroloji, bu olumsuz hava koşullarının bir süre devam edebileceği uyarısında bulunarak, halkın güvenlik tedbirlerini almalarını önemle hatırlattı.

Vatandaşlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı duyarlı olmalı ve meteorolojik uyarılara dikkat ederek gerekli önlemleri almalıdır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.