RİZE VALİLİK BİNASINDA KORKU DOLU ANLAR

RİZE VALİLİK BİNASINDA KORKU DOLU ANLAR

Valilik Binasında Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı...

2022 Yılı Tatbikat Yılı planlamaları kapsamında Rize Valilik binasında, Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Valilik birimlerinde görevli tüm personelin katılımıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Yapılan tatbikatta senaryo gereği Valilik binasında görevli personel sirenlerin çalması ile birlikte masalarının yanında ÇÖK, KAPAN, TUTUN hareketini yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Depremin durması ile birlikte tahliye işlemleri hızlı bir şekilde sağlandı. Binadaki görevli personel Valilik tören alanında toplanması ile birlikte tatbikat sona erdi.

rize-tatbikat-1.jpg
Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Vali Kemal Çeber, yapılan bu tatbikatların önemine değinerek, “Deprem anını gerçekten yaşanıyormuş gibi tatbikatları gerçekleştirmeliyiz. Her ne kadar ilimiz deprem anlamında öncelikli illerden biri olmasa da deprem ülkemizin bir gerçeğidir. Deprem gibi afetlerle karşılaştığımızda yaralanma ve can kayıplarının önüne geçme imkanlarımız var. O yüzden bu tatbikatlarla depreme karşı her zaman hazırlıklı olarak deprem anında yaşanacak kayıpları en aza indirebiliriz. Eksiklik, aksaklık ve temin edilmesi gereken malzeme ile ilgili tespitlerimizi de bu tatbikat vesilesiyle yeniliyoruz” dedi.

rize-tatbikat-12.jpg

rize-tatbikat-13.jpg

rize-tatbikat-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.