Rize Valiliği ve RTEÜ aRASINDA Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rize Valiliği ve RTEÜ aRASINDA Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

2021 yılı boyunca yürütülecek eğitim faaliyetleri ve farkındalık çalışmalarının kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel kuruluşlarla tam bir işbirliği içerisinde yürütülmesini; düzenlenecek eğitim faaliyetlerinin içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun şekilde gerekli sağlık tedbirleri alınarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami düzeyde riayet edilerek icra edilmesi planlanmaktadır.

İçişleri Bakanlığı’mız tarafından "Afet  Bilgisi = Hayat Bilgisi" düsturuyla planlanan  proje kapsamında kamu, özel sektör, STK'lar ve üniversiteler ile Afet Farkındalık Eğitimleri konusunda iş birliği çalışmaları devam etmekte olup Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve AFAD Başkanlığı adına Rize Valiliği arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır.

rize-vali-rteu-1.jpg

Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Rize Valisi Kemal Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Şakir Kurk ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Çeber, Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yılın "Afet Eğitim Yılı" ilan edildiğini anımsattı.

rize-vali-rteu-12.jpg

Her Türlü Tedbiri Almak İçin Gayret Ediyoruz

Rize’de, bölgenin coğrafi yapısından kaynaklı afetlerin sıklıkla yaşandığını ifade edene Vali Çeber, "Özellikle su kaynaklı doğal afetler; heyelan, kaya düşmesi ve sel gibi afetlerde Türkiye'de il sırada yer alıyoruz. Yıllık ortalama 620 civarında irili ufaklı afetlerimiz oluyor. Bir veya iki büyük afet yaşarız. Ne yazık ki bu büyük afetlerin bazılarında can kayıplarımızda oluyor. Hem coğrafi özeliklerimiz hem fiziki şartlarımız, Rize'yi ve bu bölgeyi bu anlamda çok zorluyor. Bizde bunun için her tülü tedbiri almak için gayret ediyoruz. Her projede ve her yatırımda birlikte çalışmaya gayret ettiğimiz Recep Tayyip Erdoğan Üniversite’miz burada en öneli bilişenlerimizden birisi olacaktır." dedi.

rize-vali-rteu-13.jpg

İl Afet Risk Azaltma Plan Çalışmasını Hazırladık

Vali Çeber, konuşmasının devamında, Rize'de il afet risk azaltma plan çalışmasını hazırladıklarını belirterek, " Arkadaşlarımızın bir yıllık gayretli çalışmalarının sonucunda Rize’nin afet fotoğrafını çektik.  Burada da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz ile birlikte hareket ettik ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden de destek aldık. Rize'nin afet risklerini ortaya çıkaran çok kapsamlı ve çok detaylı, hiç bir şeyi atlamadığımızı düşündüğümüz bir plan ortaya koyduk. “ ifadelerini kullandı.

Tüm Yatırımlar İl Afet Risk Azaltma Planı Dikkate Alınarak Yapılacak

Bundan sonra Rize'de yapılacak tüm yatırımların “İl Afet Risk Azaltma Planı “ dikkate alınarak yapılacağını belirten Vali Çeber, “ Derelerimizin içerisinden ev sökmek istemiyoruz. Artık her sene sel geldiğinde o selle beraber giden köprüler, kamu yatırımları ve özel yatırımlar görmek istemiyoruz. En önemlisi de can kaybı istemiyoruz. Bunun için hep beraber mücadele edeceğiz. Aynen virüsle mücadele gibi afet mücadelesi de toplumun tüm kesimlerinin kapsamayan bir mücadeledir. AFAD bu işin koordinatör birimidir.

Milli Eğitim, Sağlık, Gençlik Spor, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer saymadığımız tüm kesimlerin afetle mücadele de görevi vardır. Toplumsal olarak bu mücadeleyi yapmazsak hiç bir kurumun tek olarak bu yükün altından kalkması mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, üniversite olarak yaklaşık bir ay önce heyelan uygulama ve araştırma merkezi kurduklarını belirterek, "Bizim bir görevimizde bulunduğumuz toplumun sorunlarıyla ilgilenmek ve çözüm üretmektir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.