RİZE VALİLİĞİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN  VE DOKAP TARAFINDAN DESTEKLENEN RİZE ARICILIĞININ GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK “RİZE İLİNDE ARICILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ” PROTOKOL İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLD

RİZE VALİLİĞİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE DOKAP TARAFINDAN DESTEKLENEN RİZE ARICILIĞININ GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK “RİZE İLİNDE ARICILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ” PROTOKOL İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLD

“Rize İlinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Rize Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen Rize Arıcılığının geliştirilmesine yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek olan “Rize İlinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Projenin protokolleri Rize Valisi Kemal Çeber ve DOKAP İdaresi Başkanı Hakan GÜLTEKİN tarafından imzalandı. İmza töreninde Tarım ve Orman İl Müdür Murat Genç’te hazır bulundu.
İmza töreninde konuşan Vali Kemal Çeber, “İlimiz, doğal güzelliklerinin yanında yayla bitki örtüsü çeşitliliği ve bal üretimi kapasitesi olarak yüksek bir kalite ve üretime sahiptir. Dolayısıyla üretilen ballar kaliteli ve pazar payı da yüksektir. Özellikle Covid-19 salgını sonrası bölgemizin balına olan talep de artmıştır. İlimizin var olan bu potansiyeli ve bal üretimini artırmak için devletimiz çeşitli projelerle arıcılarımıza destek olamaya devam etmektedir.

İlimizde kayıtlı 2 bin 664 arı yetiştiricisi bulunmaktadır. Kırsalda ve yaylalarda zor şartlarda arıcılık yapan, bulundukları yerde elektrik olmayan, ihtiyaç sahibi arıcıların yaşam koşullarını iyileştirerek üretim yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan bu proje ile birlik gezgin arıcılık yapan, bulunduğu yerde elektriği ve yaşam çadırı olmayan 30 yetiştiricimize güneş enerjisi sistemi ve yaşam çadırı dağıtımı yapılacaktır.  Bu vesile ile imzalanan protokolün ilimize hayırlı olmasını diliyor, projenin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyor, DOKAP Başkanı hemşehrimiz Hakan Gültekin’e de ilimiz için geliştirilen projelere vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum” dedi.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.