Rize Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Rize Turizmi İçin 3 Milyon Dolarlık Proje

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Rize Turizmi İçin 3 Milyon Dolarlık Proje

Rize Ticaret ve Sanayi Odası  HİSER Projesi Kapsamındaki Dubai Fuar Programı Hakkında Basın Toplantısı Yapıldı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası başvuru sahibi olduğu T.C. Ticaret Bakanlığı’nın “Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Proje Desteği” (HİSER) kapsamında desteklenen 3 Milyon $ bütçesi bulunan “Rize Turizm Sektörü Tanıtımında İşbirliği Gelişiyor” projemizin, İlk organizasyonu olan Dubai Turizm Fuarı Programı hakkında bilgi vermek üzere Rize Ticaret ve Sanayi Odası  Rize Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası  Başkan Yardımcısı Cem Temizel ve Proje Faydalanıcısı sektör temsilcileri, ilimiz basın mensupları ile bir araya geldi.

rize-ticaret-13.jpg

Kahvaltı programının ardından Çay Çarşısı toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Karamehmetoğlu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Rize Turizmini daha ileriye taşımak amacıyla gerçekleştirdikleri projenin geri dönüşünü önümüzdeki sezondan itibaren görebileceklerine inandığını ifade eden Karamehmetoğlu ilimiz için vizyon projesi olan Rize – Artvin Havalimanının faaliyete geçmesinin ilimiz turizmine büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak emeği geçenlere ve vesile olanlara da teşekkür etti. Karamehmetoğlu bölgedeki gelişimin il bazında değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, bölgedeki diğer şehirler ile iletişimin güçlendirilmesi, bölgenin turizmde daha büyük ve kalıcı başarılara imza atmasını sağlayacağını ifade etti.

rize-ticaret-12.jpg

Rize Ticaret ve Sanayi Odası  Başkan yardımcısı Cem Temizel, proje nezdinde gerçekleştirilen Dubai turizm fuarı programı hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi verdi. Burada gerçekleştirilen görüşmelerden dönüt alınmaya başlandığını ifade eden Temizel, gerçekleştirilen program sayesinde ilimiz konaklama ve hizmet sektörü ile turizm acentelerinin geliştirmeleri gereken alanlar konusunda da bilgi edindiklerini belirtti. Bölgenin gelişimi açısından çayın yanına artık turizmin de eklendiğini ifade eden Temizel, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımların, özellikle Rize Artvin Havalimanı’nın ilimizin gelişiminde büyük katkısı olacağının altını çizdi.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Demir Dursun Canca da program hakkında değerlendirmelerde bulundu. Canca öncelikle bu projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden Rize Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Karamehmetoğlu’na teşekkür etti. Bölgenin sektör temsilcilerinin yanı sıra genel anlamda tüm halkının turizme hazır olması gerektiğini ifade eden Canca bu anlamdaki eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini vurguladı.

rize-ticaret-14.jpg

Toplantı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası  HİSER Projesi ve Dubai Turizm Fuar Programı hakkında detaylı açıklama yapıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası 2015/8 Sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar hükümleri çerçevesinde yürütmekte olduğu “Rize Turizm Sektörü Tanıtımında İş Birliği Gelişiyor” HİSER Projesi kapsamında;  9-12 Mayıs 2022 tarihlerinde Birleşik Arap Emirliği Dubai’de gerçekleşen Arabian Travel Market 2022 fuarına, Turizm, Seyahat Acente, Yeme ve İçme sektöründe faaliyet gösteren 24 kişilik (Ayder Birlik Turizm Taşımacılık ve İnşaat Limited Şirketi Rize Şubesi (Furkan Kesimal), Cmr Aydoğan Otel İşl. Tur. Tar. Hayv. İnş. Ve Mot. Ar. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Ramazan Aydoğan), Çamlıhemşin Tur. İnş. Yatırım A.Ş. Kaçkar Resort Hotel, (Demir Dursun Canca), Haşimoğlu Otelcilik A.Ş (Haşim Ali Haşimoğlu, Selçuk Haşimoğlu), İmera Turz. Tic. ve San. Ltd. Şti. (Halil İbrahim Kesici, Mustafa Kemal Yavrucu) Kıbledağı Turizm Seyahat Otelcilik İnşaat Emlak Nakliye ve Ticaret Limited Şirketi (Burhan Bıyık, Emad Zaidan Alqam), Kumsal Butik Pansiyon Otelcilik Rest. Hiz. San. Tic. A.Ş. (Yasemin Suyabatmaz), Maze Tur. İnş. Gıda Diğer San.ve Tic. A.Ş (Fatih Kızıltan, Yasin Kızıltan), Mis Lokantacılık Hizmetleri Otomotiv Gıda Temizlik Turizm Tekstil Sanayi Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi (Cem Temizel, Serkan Temizel), Özak Kargo Gıda İnşaat Turz. Tic. Ltd. Şti. (Miraç Öztürk, Ahmet Sefa Güneşdoğdu), Ripark Turizm Nak. İnş. Temz. Gıda Taahhüt ve Tic. (Ali Yılmaz, Furkan Balcı), Rize Aktur Oto Kiralama Tur. Seyahat Acentesi (Recep Ali Avcı), Tamice Tur. Tic. Ltd. Şti. (Burak Avcı), Zümrüdü Anka Otelcilik (Ziya Köse, Figen Seymen Köse), Yeşil-Kar Tur. Ve Sey. Ac. Nak. Oto. Kir. Otom. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. (Burak Karaca) firmalarının temsilcileri ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz’ın katıldığı bir heyet ile birlikte katılım sağladık.

Fuar süresi boyunca sektörün yerli yabancı birçok temsilcisi ile görüşme fırsatı bulundu. Ülkelerden Arap Emirlikleri Abudabi, Dubai ve Malezya, Nijerya, Mısır, Hindistan, Filipin, Suudi Arabistan vb. birçok ülkeden turizm sektörü temsilcileri ile ikili görüşme yapma fırsatı yakaladık. İlimizde açılan Rize-Artvin Hava Limanının, Doğa – Dağ Turizmi ve İlimizin tarihi dokusu hakkında cd, broşür, tanıtım katalogları ziyaret ettiğimiz ve bizim standımıza gelen fuar katılımcılarına takdim edildi. Katılımcıların Ülkemize ve ilimize olan pozitif ilgilerini gördük. Birçok ülkeden rezervasyon dönüşleri aldık ve bu kadar kısa sürede geri dönüş alabilmek ülkemiz ve ilimizi fuarda iyi tanıtabildiğimiz anlamına geliyor. Fuarda Dubai Başkonsolosu, Turizm Ataşelerimiz ve T.C. Ticaret Bakanlığından Dış Ticaret Uzmanı standımızı ziyaret ettiler.

Malezya, Hindistan vb. yeni ülkelerden pazar fırsatlarını iyi değerlendirmeliyiz. Direkt uçuşların olması için çalışmalara başlamalıyız. Kiralık araç, otel kalitesi, rehberler, tur güzergahları, kalifiye personel, menüler, fiyatlandırma vb. tüm konularda kendimizi hazırlamalı, geliştirmeli, eksiklerimizi tamamlamalıyız. Turistlerin ilimizde güzel vakit geçirebileceği destinasyon noktaları belirleyerek, geniş bir tanıtım ve pazarlama paketi oluşturmalıyız. Her bir katılımcı, kendi çerçevesinde ve ilimizin genel turizminin gelişimi hususlarında olumlu çıkarımlarda bulundu.

Projemiz hem yurt dışı hem yurt içi pazarlama faaliyetlerini kapsayan uzun soluklu bir projedir. Bu projenin gerçekleşmesinde başta Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu’na, Meclis Başkanımız Şükrü Cevahir’e, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve Rize turizmine katkı sağlayan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Demir Dursun CANCA ve yönetimine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder, fuardan edindiğimiz çıkarımların ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Diğer sektörler içinde en az on beş (15) firmanın katılımı ile bu tarz projeleri,  Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak yazmaya hazır olduğumuz bilgisini kamuoyuna sunarız denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.