RİZE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN HASTANEYE GİDECEKLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

RİZE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN HASTANEYE GİDECEKLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

Rize sağlık müdürlüğünden önemli duyuru

Rize’de, tam kapanma sürecinde randevusuz muayene yapılamayacak

Bilindiği üzere 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00 itibariyle tam kapanma dönemine geçilecektir. Bu süreçte hastanelerimizdeki sağlık hizmeti aksamadan devam edecektir. Fakat poliklinik muayeneleri sadece Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilecek olup, randevusuz hasta muayenesi kesinlikle yapılmayacaktır. 

Bu sebeple; poliklinik hizmetine ihtiyaç duyan ve hastanelerimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın öncesinde mutlaka gidecekleri hastaneden randevu almaları gerekmektedir. 

Halkımızın mağdur olmaması için tüm hastanelerimizde poliklinik randevu kapasiteleri maksimum düzeyde olacak şekilde planlanmıştır. 

Her tür acil sağlık ihtiyacı durumunda ise acil servislerimiz her zaman olduğu gibi 7/24 esaslı hizmete devam etmekte olup, ihtiyaç durumunda acil servise başvuru için herhangi bir randevu söz konusu değildir. 

Virüsün yayılım hızının düşürülmesinin hedeflendiği bu önemli süreçte vatandaşlarımızdan çok gerekmedikçe hastanelerimize başvurmamalarını, özellikle acil servisler ve 112 acil çağrı merkezimizi gereksiz meşgul etmemelerini önemle rica ediyoruz. Çünkü bu zor süreçte son derece önemli birimlere bizden çok daha fazla ihtiyacı olabilecek insanlarımız olduğunu unutmamalıyız. 

Yine poliklinik muayeneleri için alınacak randevunun kolluk kuvvetlerimizin yol kontrollerinde de gösterilmesi gerektiğini ifade etmemiz gerekmektedir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.