Rize pilot il seçildi

Rize pilot il seçildi

Dün gece 2 günlük Rize programı için Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla Trabzon’a oradan helikopterle Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan Rize valiliği önünün de toplu açılış töreninde halka hitap etti. Program sonunda Erdoğan’a yeni kimlik kartı verilirken Rize’de yeni kimliklerin dağıtılacağı pilot illerden biri geçildi.

Dün gece 2 günlük Rize programı için Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla Trabzon’a oradan helikopterle Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan Rize valiliği önünün de toplu açılış töreninde halka hitap etti. Program sonunda Erdoğan’a yeni kimlik kartı verilirken Rize’de yeni kimliklerin dağıtılacağı pilot illerden biri geçildi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Sizlerin heyecanla beklediği havalimanıyla ilgili müjdeyi de bugün burada veriyorum. Havalimanı ihalesini yapmak üzere 2 Kasım'da ihale dosyalarını alıyoruz, yıl sonuna kadar da müteahhit firmayı belirliyoruz. Böylece havalimanı projesinde önemli bir adımı atmış olacağız. Rizemize, Artvinimize hayırlı olsun. Bu projeyi adım adım takip edeceğim.



ONLARI HER YERDE KAZIYIP ATMAK ZORUNDAYIZ

15 Temmuz darbe girişimin mensuplarını her yerden kazıyıp atmak zorundayız. Bazıları diyor ki mağduriyetlere nedenolmuyor mu? Benim 241 şehidim mağdur değil mi? Onları savunmayacaksın hala bize 15 Temmuz'u yaşatanları mağdur diye göstereceksin! Biz adaletimizin gereğini yargıyla beraber yapıyoruz ve yapacağız.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, ben demedm, millet diyor.

"SİZ NE MÜBAREK BİR MİLLETSİNİZ BE"

Meclis Başkanımız o gün parlamentoya koşup 2. kurtuluş mücadelesini vermek için parlamentoyu açtılar. Niye, bu millete o yakışırdı da onun için. Marmaris'teydik, 3-4 gün. Haberi alınca dönüyoruz dedik. Ve pilot son ana kadar nereye gideceğimizi bilmiyor. Dedik ki İstanbul. İstanbul'a indiğimizde 10 binlerce kardeşimiz meydanları doldurmuştu. Hava meydanlarını doldurmuştu. Ya siz ne mübarek bir milletsiniz be. Sizin benzeriniz yok! Herkes bombalardan kaçarken siz kaçmadınız. Üzerine gittiniz. Tankların üzerine gittiniz. Yılmadınız usanmadınız.

O gece kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle mücadele verdiniz. Mendereslerin idamındaki gibi davranmadı bu millet! Ama bu millet dedi ki ey FETÖ sen Pensilvanya'dan burayı yönetemezsin. Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. FETÖ gelemez, korkakların şanı kaçmaktır.

15 Temmuz'u şehitlerimizi anma günü ilan ettik. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bu bizim ikinci kurutuluş savaşıdır. FETÖ'nün artık insanlarımızı istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Kendini bu örgütün mensubu olarak görenler terör örgütü üyeliğini kabul ediyor.

Cumhurbaşkanlığıyla, parlamentosuyla, TSK'sıyla, devlet ve millet olarak el ele verdiğimiz halde karşı karşıya olduğumuz saldırıların büyüklüğünü de sizler gördünüz. Eğer 15 Temmuz'da milletimiz büyük bir cesaret göstererek istikbaline sahip çıkmamış olsaydı bugün Türkiye'nin nerelere savrulmuş olabileceğini düşünebiliyor musunuz?

"GEZİ'YE AĞAÇ DİYENLER..."

Başika'daki Türk askerinden rahatsız olanlarla ülkemizi uzun operasyonların içinde tutmak isteyenlerin 15 Temmuz'la alakası yok demek milletin aklıyla alay etmek demektir. 2013 yılından beri farklı kesimlerde, ama kesintisiz şekilde yürüyor. Hala bu işlere tiyatro oyun diyerek bakanların durumu artık gaflet çizgisini aşmış durumda. Gezi'ye ağaç, PKK'nın saldırılarına sivil direniş diyenler boş yere uğraşıyor. Bu mızrak bu çuvala sığmaz. Milletimizn bu tehditlerin hepsinin teşhhisini koymuş ve tedbirini almış

BAŞİKA ORADA DURACAKTIR!

Musul'u başka terör örgütlerine vermeyiz. Irak merkezi yönetimi kendi işine baksın. DEAŞ neredeyse Bağdat'a girecekti, neredeydin Bağdat'ın yönetimi. Şu anda dışişleri bakanlığı yetkililerimiz Lozan'da teklifimizi yapacak. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın bu üs orada duracaktır! Çünkü Başika Türkiye'ye yapılabilecek saldırılara karşı bir sigortadır.

"EY İBADİ HANGİ ÜST AKIL TALİMAT VERDİ DE HAVAN DEĞİŞTİ"

Irak Başbakanı İbadi, oraya üs isteyen sendi. Hangi üst akıl sana talimat verdi de havan değişti. Bize kuru sıkı atmaya kalkma, bu yol farklı bir yol! Biz bu yola kendimizi farklı admaışız. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz.

Bizim Kuzey Irak'ta Peşmerge kardeşlerimle, yönetimle gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Biz orada Arap Türkmen Kürt kardeşlerimizle dayanışma içinde yürüteceğiz. Ezidiler, bak teröristlerle işbirliği yapmayın. Kapılarımızı biz size açtık! Hıristiyan demedik ayrım yapmadık, kapıları açmadık. Ama şimdi bazı yanlış oyunların içine giriyorsunuz. Bu size kar getirmez zarar getirir.

(KILIÇDAROĞLU'NA) OLSAN NE YAZAR OLMASAN NE YAZAR

7 Ağustos Yenikapı buluşması. Ben Cumhurbaşkanı olarka Yenikapı buluşmasını biz düzenledik. İktidar partisini davet ettik, tereddüt etmeden evet dedi. Sayın Bahçeli'yi davet ettik tereddüt etmeden evet dedi. Kılıçdaroğlu önce hayır dedi sonra evet dedi. Peki ne oldu; önce memnun olduklarını söylediler, başladılar biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz. Olsan ne yazar olmasan ne yazar! Oradkai 5 milyon ne diyor bizim için o önemli!

Türkiye'nin dara düştüğü yer yerde milletimizde çözümü arıyoruz. Biz telefonda konuştuk ve saatler içinde millet meydana doldu! O gece herkes şehadete yürüyordu! Sokaklar öyleydi. Şehitlerimizin yakınlarından öyle hatıralar dinliyoruz ki kendimizi tutmak mümkün değil. Ağlarım,ağlatamam;hissederim,söyleyemem; Dili yok kalbimin,ondan ne kadar bizârım!

15 TEMMUZ'DA ALTIN VURUŞ YAPACAKLARDI

Küreselleşmenin konuşulduğu yerde bu kardeşiniz nedne sürkeli yerli ve milli diyor. Biz kendi kendimize yeten bir ülke olmak zorundayız. Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor ama biz bu oyunu bozmak zorundayız. 15 Temmuz bu işin altın vuruşu olacaktı ama hamdolsun bu işi de akamete uğrattık. Hemen sonrasında Cerablus operasyonuyla karşı hamlemizi de başlattık. PKK'nın bomba yüklü araçlar ve saldırılar nedeniyle yeteri kadar dikkat ediliyor olabilir. Örgütün çeyrek asırdır girilmemiş deliklerine giriliyor. DEAŞ'ın ülkemizdeki organizasyonu büyük ölçüde çökertilmiş durumda. Musul meselesinde, Irak'tan bu kadar ses çıkmasının sebebi bizim mezhep oyununu görüp deşifre etmemizdir.

buradan hemşehrilerimizn huzurunda bir kez daha ifade ediyorum. Biz bu oyunu görüyoruz. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanarak çıkarlarımızı korumakta kararlıyız.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.