Rize Pazar’da 35 Yıldır Balıkçılık Yapıyor. İlk Kez Böylesiyle Karşılaştı

Rize Pazar’da 35 Yıldır Balıkçılık Yapıyor. İlk Kez Böylesiyle Karşılaştı

RİZE'NİN PAZAR İLÇESİNDE 35 YILDIR BALIKÇILIK YAPAN HALİM KÖSEOĞLU, DEV MEZGİT BALIĞIYLA KARŞILAŞTI. İLK KEZ BÖYLE BİŞEYLE KARŞILAŞTIĞINI SÖYLEDİ

Rize'nin Pazar İlçesi'nde 35 yıldır balıkçılık yapan Halim Köseoğlu, uzun yıllar süren deneyimine rağmen ilk defa bu büyüklükte bir Mezgit Balığı ile karşılaştı. Denizden bol miktarda çıkan dev Mezgit Balığı, balıkçı Halim Köseoğlu'nun ağlarına takıldı.

Mezgit Balığı'nın nadir bulunan bu boyutuyla ilgili konuşan Köseoğlu, "35 yıldır bu sularda balıkçılık yapıyorum, ancak bu kadar büyük bir Mezgit'e ilk defa rastlıyorum. Gerçekten şaşırtıcı bir deneyim" dedi. Mezgit Balığı'nın piyasa değerini paylaşan Köseoğlu, "Bu dev Mezgit, şu anda 60 TL'ye satılıyor. Mevsim, en az 2 ay daha devam edeceği için bu büyüklükte balıklarla karşılaşma ihtimalimiz var" şeklinde konuştu.

Pazardaki bir diğer balıkçı, işletmeci Ahmet Atabey ise 45 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiğini belirtti. Mezgit balığının geçmiş yıllarda da avlandığını ifade eden Atabey, ancak günümüzde bu balığın daha az görülmesinin nedenini açıkladı. "Mezgit ağlarının gözleri geniş olmadığı için bu balık artık eskisi kadar sık avlanamıyor. Eğer devletimiz ve yetkililer, ağların gözlerini geniş tutmaya destek olursa, Mezgit Balığı'nın avlanma potansiyeli her zaman devam eder" şeklinde konuştu. Balıkçılar, Mezgit Balığı'nın bu özel boyutunun, doğru tedbirler alındığı takdirde gelecekte de avlanabilir hale getirilebileceğine inanıyor.

HABERİN VİDEOSU

Haber: Abdullah UZUN

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.