Rize Mursi'ye Destek İçin Toplanacak

Rize Mursi'ye Destek İçin Toplanacak

Rizeliler, Mısır’daki askeri darbeyi protesto etmek ve Mısır halkına destek vermek için Rize Şehir Merkezi'nde buluşuyor...

Rize Platformu tarafından 12 Temmuz Cuma Günü Cuma Namazı'nın ardından Şeyh Camii önünde "Mısır'daki Darbeye Hayır" basın açıklaması düzenlenecek.

Rize’deki tüm sivil toplum örgütlerini bir çatı altında toplayarak yapılan çalışmaların daha etkin ve genele yayılması amacıyla kurulan Rize Platformu, 12 Temmuz Cuma Günü Cuma Namazı sonrası Rize Merkez Şeyh Camii önünde Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik yapılan askeri darbe dolayısıyla “Mısır’daki Darbeye Hayır” adlı basın açıklaması düzenleyecek.  Basın açıklamasında ayrıca, Dünyanın dört bir yanında şiddet ve zulme maruz kalan Müslümanlara destek mesajları verilecek.

Rize Platformu tarafından düzenlenen ve 12 Temmuz Cuma günü Cuma Namazı sonrası Şeyh Cami önünde  gerçekleşecek basın açıklamasında Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik Mısır’da yapılan askeri darbeye hayır, Mısır halkına ve Dünyanın dört bir yanında şiddet ve zulme maruz kalan Müslümanlara destek mesajı verilecek. Basın açıklamasına bütün vatandaşlar davetlidir.



Öte yandan Rize'den Mısır'a destek mahiyetindeki bu basın açıklamasına, Mısır'daki gelişmelerin sadece bu ülkeyi değil bütün İslam dünyasını ilgilendirdiğine ve halkın iradesi hiçe sayılarak başta ABD, Avrupa ve bazı Müslüman ülkelerin de zımni desteğiyle yapılan 'Küresel Darbeye' karşı dik bir duruş sergilemek isteyen bütün vatandaşların ilgi göstereceği bekleniliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.