Rize Milletvekili Muhammet Avcı'dan Ulaşım Projeleri

Çay TV’de Hasan Yavuz Bakır’ın sunduğu ‘Perspektif’ programının konuğu olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’nin ulaşımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

2020 yılının son gününde tek tüpü açılan kentin kuzeyi ile güneyini en kısa mesafeye ulaştıran Salarha tünelini açmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Avcı, ‘’Salarha tüneli gurur verici bir gündü. 2014 yılında belediye seçimlerinde bizim On Numara projelerimiz arasındaydı Salarha tüneli o dönemin koşullarını hatırlıyorum. O dönemde siyaset ve muhalefet yapan arkadaşların beyanatları hatırlıyorum. Burada birçok arkadaşımızın Salarha tüneli’nin yapılamayacağı adına verdiği beyanatları da hatırlıyorum. Böyle bir projeyi belki hayal olan, asla yapılamaz denen projeyi başarmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşadık. Bizim için son derece önemli bir projeydi, baktığımız zaman bizim iki tane önemli vademiz var. Bir tanesi Pehlivantaşı bölgesinde ikinci ise Salarha vademiz. Salarha Vadisi'ni şehirle entegre etmek için oluşturulan master plan bu. 40-50 yıldır konuşulan bir konuydu. Biz iktidara geldiğimizden bu yana daha ciddi konuşulmaya başlandı. Çünkü daha önce bu tip projelerin yapılamayacağı inancı vardı. Bolu Dağı Tüneli uzunluğunda bir tüneli çift tüp olarak, Rize’de bir bölgemizi şehir merkezine kazandırmak için gerçekleştirdik. Bunun için son derece mutluyuz. 

AVCI: İKİ VADİMİZİ KENT MERKEZİNE ENTEGRE EDECEĞİZ

Kent merkezini açmk adına çalışmaların devam ettiğini gerçekleştirilecek projeler ile şehrin rahat bir nefes alacağını dile getiren Avcı’’Pehlivantaşı bölgesinde ise Bir Güney Çevre yolunu Pehlivantaşı aksına doğru bağladık. Değirmendere ve Hayrat bölgesinden Pehlivantaşı’na doğru bir duble yol inşa ediyoruz. Oradan yukarıya da Kalkandere bölgesine doğru 14 metre genişliğinde bir devlet karayolu İnşa etmiş bulunuyoruz. O bölgeyi de muhakkak şehre entegre edeceğiz. Bu vesile ile 2 derin vadimizi şehrimize entegre etmiş olacağız’’ diye konuştu

SALARHA’YA DUBLE YOL İNŞA EDİLİYOR

Salarha Vadisinde yaşayan vatandaşların uzun süredir istedikleri duble yol inşa için çalışmaların başladığını, bu projelerin hızlıca bitirileceğini müjdeleyen Avı,’’Salarha Vadisi'nin en çok arzu ettiği konu olan duble yol konusunda çalışmalarımız var.  O Bölgemizde inanılmaz bir yoğunluk var. Mevcut yol bize yetmiyordu. Vatandaşımızdan bize gelen tepkileri haklıydı. Onun projesini hızlı bir şekilde gerçekleştirdik ve tünel çıkışından Muradiye'ye kadar inşallah duble yolumuzu inşa etmeye başlayacağız’’ dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.