Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yıl Sonu Raporu'nı Açıkladı. Bakın Rize'de Kaç Öğrenci Karne Aldı

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yıl Sonu Raporu'nı Açıkladı. Bakın Rize'de Kaç Öğrenci Karne Aldı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile ilimiz genelinde 34 okul öncesi kurumunda 7123, 88 ilkokulda 16867, 86 ortaokulda 16438 ve 76 lisede 17513 olmak üzere 57941 öğrenci karne almıştır.

Geride bıraktığımız eğitim yılında Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerde;

Misafirin Var Rize projesi kapsamında ilimiz genelinde 7742 öğrencimizin evine ziyaret gerçekleştirildi.

Genç Yazarlar ve Şairler Kulübü projesi kapsamında yıl boyunca “Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitaplığı”na 13 farklı okulumuzdan 5’i bireysel olmak üzere 15 kitap kazandırıldı.

Okur-Yazar Buluşmaları projeleri kapsamında 13 yazarımız düzenlenen söyleşi ve imza günüleri ile öğrencilerimizle bir araya getirildi.

2023-2024 yılında öğrencilerimizin yazdığı eserlerden oluşan “Puli Edebiyat” dergisi çıkarılırken öğretmenlerimizin kaleme aldığı eserlerden oluşan eğitim/kültür/sanat alanında hazırlanan “Yegâne” dergimiz önümüzdeki günlerde okurları ile buluşturulacak.

Eğitimin Kalbine Gidiyoruz projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, 11 ilçemizde görev yapan 2613 öğretmenimiz ile bir araya gelirken Merkez ilçede 92 okulda “Öğretmenler Odası Buluşması” gerçekleştirdi.

Sohbet Makamı projesi kapsamında gerçekleştirilen 9 buluşmada İl Milli Eğitim Müdürümüz 45 öğretmenimizle makamında birebir sohbet etmiştir.

Sosyal Okul projesinde 284 okulumuz aktif olurken 6 okulumuz kendi kategorisinde yapılan incelemeler sonucu birinci seçilmiştir. Projede etkin görev alan 74 öğretmenimiz proje kapsamında “Başarı Belgesi” ile ödüllendirilmiştir.

Eğitim-Spor İşbirliği kapsamında okullarımızda en az 2 branş tescili ile kurulan 144 spor kulübünde sporu tabana yaymak ve bireysel yeteneklerin erken yaşta keşfedilmesini sağlamak amacıyla sporcu yetiştirildi.

Bugün tamamladığımız eğitim öğretim yılı içerisinde 6460 lisanlı sporcumuz bulunmaktadır. Okullarımız 11’i ulusal olmak üzere 239 organizasyona katılarak 12’si ikincilik ve üçüncülük 10’u Türkiye birinciliği olmak üzere 22 Türkiye derecesi elde etmiştir.

Bunun yanında yerel ve ulusal düzeyde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, slogan, afiş, sıfır atık gibi çeşitli alanlarda yapılan sanatsal ve sportif yarışmalarda birçok öğrencimiz Türkiye derecesi elde etmiştir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.