Rize Gündoğdu'da İlginç Bir Balık Yakalandı , Lapin Balığı

Rize Gündoğdu'da İlginç Bir Balık Yakalandı , Lapin Balığı

Rize Gündoğdu'da Amatör balıkçılık yapan Ayhan Artan'ın ağına Karadeniz de olmaması gereken bir balık takıldı , Tropikal bir balık olan LAPİN balığı..

HABER : MUSTAFA YÜCEL YAZICI

Lapin balığı ılık denizlerde ve tropik sularda yaşayan bir balık trü olarak bilinmekte. Eti lezzetli olmayan ve ekonomik bir değeri olmayan bir balık türü. Ağlara takılan Lapin balığı akıllara su soru işaretini getiriyor Karadeniz'in dengesimi bozuluyor , başka ne tür bir sorunları beraberinde getirecek bu sorular cevap bekliyor..

lapin-baligi-1.jpg

Lapin balığı derisi ve dudağı oldukça kalın olan bir balık olmaktadır. Bu balıkların vücut yapıları yumurta gibi yassı olmaktadır. Pek çok rengi bulunan lapin balıkları mevsimden mevsime ve bulunduğu ortama göre farklı türlere sahip bir balık çeşidi olarak ifade edilmektedir. Yumurtalarını kendi yaptıkları yuvalara bırakan lapin balıklarının erkekleri bu yuvaları beklemektedir.

lapin-baligi-12.jpg

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Lapin balıkları ılık denizlerde ve tropik sularda yaşayan bir balık olmaktadır. Lapin balıkları taşların ve yosunların arasında yuva yapmaktan hoşlanmaktadırlar. Bu balıklar su solucanları, yosunlar, yumuşakçalar ve kendinden küçük balıklarla beslenmektedirler. Eti lezzetli olmayan bu balıkların ekonomik bir değeri de bulunmamaktadır. Lapina balıklarının erkekleri ve dişileri birbirinden oldukça farklı görünmekle beraber üreme döneminde dişi olan lapin balıklarının renkleri daha canlı olmaktadır.

lapin-baligi-13.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.