RİZE’ DE KONTROLSÜZ KAN ŞEKERİ BULUNAN VE BUNA BAĞLI YÜRÜYEMEZ DURUMA GELEN ALİ EKŞİ, UYGULANAN BAŞARILI TEDAVİ SONUCUNDA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

RİZE’ DE KONTROLSÜZ KAN ŞEKERİ BULUNAN VE BUNA BAĞLI YÜRÜYEMEZ DURUMA GELEN ALİ EKŞİ, UYGULANAN BAŞARILI TEDAVİ SONUCUNDA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Rize’de kontrolsüz kan şekerine bağlı periferik arter hastalığı(atar damar hastalık), venöz yetmezliği (iç varis), ayak mantarı ve diyabetik ayak şikâyetleriyle Rize Devlet Hastanesine gelen 62 yaşındaki Ali Ekşi, bir aylık uygulanan tedaviler sonucunda

Rize’de kontrolsüz kan şekerine bağlı periferik arter hastalığı(atar damar hastalık), venöz yetmezliği (iç varis), ayak mantarı ve diyabetik ayak şikâyetleriyle Rize Devlet Hastanesine gelen 62 yaşındaki Ali Ekşi,  bir aylık uygulanan tedaviler sonucunda sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Tedavi sürecini yakından takip eden Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, taburculuk aşamasına gelen hastayı tedavi sürecine destek olan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Koç ve Dâhiliye Uzmanı Dr. Mohammad Mustafa Omar serviste ziyaret etti.

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, yaptığı açıklamada, “Hastamız Ali Bey, yaklaşık 5 yıldır şeker hastalığına bağlı şikâyetleri olan bir vatandaşımızdır. Kılcal atar damarlarının etkilenmesine bağlı yaralar ve parmak mantar enfeksiyonlarıyla beraber ayağın ciddi bir şekilde enfeksiyona uğramış haliyle bize geldi.” dedi.

Ergene, “Diyabetik ayak enfeksiyonlarına bağlı iskemik yaralar ve zemininde diyabetik hastalarda bu tür yaralar iyileşmediği zaman maalesef toplum nezdinde ampütasyonlara yani ekstremite kayıplarına kadar ciddi problemler geliştirmektedir. Biz bu noktada hasta bu yaralardan dolayı daha da kötü duruma düşmemesi, ayaklarda herhangi bir ekstremite kaybı olmaması ve ciddi hayati tehlike oluşturmaması için kendi aramızda konsey kararı aldık ve hastamızı yatırdık.” şeklinde konuştu.

Bu tür hastalıkların tek branş tarafından tedavi edilemeyeceğini vurgulayan Ergene, “Yaklaşık bir aylık süreç içerisinde; dahiliye, enfeksiyon hastalıkları, cildiye bölümü, yara iyileşmesi noktasında plastik cerrahisi, pansuman ünitesi ve hemşire arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla, kan şekeri regülasyonu ve enfeksiyon parametrelerine bağlı antibiyotik tedavisi, ölmüş dokuların yara yerinden uzaklaştırılması, ıslak pansuman yöntemi ile beraber tedavi planı uyguladık. Hastamızın tedavisinde ilk geldiği günden şu anki güne kadar elhamdülillah gözle görülür ilerleme kaydettik.” diye ifade etti.

Ergene, “Tedavi sonrasında ağrılarımız kayboldu, iskemik yaralarımız geriledi ve hastamız yattığı günden itibaren tedavinin olumlu sonuçlandığını kendisi gözlemledi ve şimdi de hastamızı taburcu etme aşamasına getirmiş bulunmaktayız. Özellikle diyabetik yaralar üzerine gelecek enfeksiyonlar, sekonder hatalıklar beraberinde oluşabilecek yaralar bu şekilde güzel bir ekip çalışmasıyla tedavi edildiğinde ne kadar güzel sonuçlar alındığı görmek bizi de çok mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Başarılı tedavinin ardından sağlığına kavuşan Ali Ekşi de, “5 senedir şeker hastalığıyla mücadele ediyorum, bir yıldır da ayaklarımın üzerine basamıyordum. Rize devlet hastanesine müracaat ettim. Ayaklarıma doktorlar çok iyi baktı çok güzel tedavi uyguladılar ve günde iki defa pansuman yaptılar, ayaklarım tertemiz oldu. Bu hastane iyileştirdi beni. Bütün hocalardan Allah razı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.