Rize Çamlıhemşin'de Gelintülü Şelalesi Bölgesinde Çığ Düştü: Dere Akışı Durdu

Rize Çamlıhemşin'de Gelintülü Şelalesi Bölgesinde Çığ Düştü: Dere Akışı Durdu

RİZE ÇAMLIHEMŞİN'DE GELİNTÜLÜ ŞELALESİ BÖLGESİNDE ÇIĞ DÜŞTÜ, DERE AKIŞI DURDU. BÖLGEDE OLUŞABİLECEK TEHLİKELERE KARŞI YETKİLİLER ALARM VERDİ

Bugün, 06.02.2024 Salı günü saat 11.30 sıralarında Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Ayder Turizm Bölgesi'nde Gelintülü Şelalesi civarında bir olay yaşandı. Dere içine çığ düşmesi sonucu, derenin akışı durdu ve bölgede oluşabilecek tehlikelere karşı yetkililer alarm verdi.

Dereye düşen çığ nedeniyle derenin akışının durması, ani su birikintilerinin oluşabileceği ve bu suyun ani boşalmasıyla yaşanabilecek olası tehlikelere karşı önlem alınması gerektiğine işaret etti. Bu doğrultuda, Çamlıhemşin Belediyesi, Özel İdare ekipleri, güzergah üzerinde bulunan işletmeler, inşaat çalışanları ve tüm köy muhtarlarına dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Şans eseri, düşen çığın herhangi bir mal veya can kaybına neden olmaması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Ancak, bölgede yaşanan bu olay, doğal afetlerin yaratabileceği riskleri bir kez daha hatırlatarak, önlemlerin alınmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

camlihemsin-cig-12.jpeg

Yetkililer, çığ düşme riskinin devam ettiği bölgelerde halkın ve işletmelerin tedbirli olmalarını, gerekli önlemleri almalarını ve olası tehlikelere karşı hazırlıklı olmalarını tavsiye etti. Herkesin güvenliği ve sağlığı için önleyici tedbirlerin alınması büyük bir önem arz etmektedir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.