Rize Bezinden Maske Üretildi

Rize Bezinden Maske Üretildi

Rize’nin İyidere İçlesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Rize Bezinden maske yapıldı.

 Türkiye’de uzun yıllardır yasaklı olan sanayi keneviri bitkisinin yasaklanmadan önce Rize’de kenevirden elde edilen iplerle dokunan kumaşlarla birbirinden farkı ürünler elde edilmiş, hatta kenevirden yapılmış kumaşlar "Rize bezi" adını almıştı.

Rize’de eski geçim kaynağı olan kenevirden yapılma Rize Bezleri Koronavirüs ile mücadelede kullanılmaya başlandı. Rize’nin İyidere ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından üretilen ve anti bakteriyel bir ürün olan Rize Bezi’nden yapılan maskeler halka dağıtıldı.

 
Karaborsaya düşen maskelerin vatandaşla ücretsiz olarak buluşturulmasını hedeflediklerini dile getiren İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “ Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakasından sonra ülkemizin ve devletimizin aldığı önlemlerde ortada. Yaklaşık 2 haftadır yoğun bir şekilde mücadele devam ediyor.



Bu mücadelenin içerisinde almamız gereken önlemleri de devletimizin bildirgesi çerçevesinde kaymakamlığımız ile birlikte ortak bildirgeler ile almaya çalışıyoruz. Ne yapabiliriz diye düşündük ve en büyük olayın işportacıların eline düşen maske olayı vardı.



Maske olayı aklımıza geldi. Rize beziyle bu işi aşabilir miyiz diye baktık. Anti bakteriyel bir bez olduğu için de bizde böyle bir işe giriştik” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Mete ve beraberindekiler daha sonra kursiyerler tarafından evlerde dikilen Rize Bezi Maskeleri sokakta bulunan vatandaşlara ve esnafa dağıttı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.