Rize “Babam Ben ve Oğlum” İsimli Tiyatro Sergilendi

Rize “Babam Ben ve Oğlum” İsimli Tiyatro Sergilendi

Vali Kemal Çeber eşi Neslihan Ayan Çeber ile birlikte Rize Valiliği uhdesinde “Yeşilay Haftası” etkinlikleri kapsamında bağımlılığa karşı verilen mücadeleye dikkat çekmek için sergilenen “Babam Ben ve Oğlum” adlı tiyatro gösterisini izledi.

Tiyatro sonrası Vali Kemal Çeber, yapmış olduğu konuşmada içeriği açısından çok önemli bir tiyatro gösterisi sergilendiğini dile getirerek ”bende sizler gibi bu sahne oyunundan çok etkilendim. Oyunda 'Berk' kaybedildi. Dede karakterinin dediği şeyi biz gerçek hayatta çok görüyoruz "Bir kere kullanmıştım". O Bir kerenin hiç olmaması için mücadele etmeliyiz. Her türlü bağımlılıkla mücadelede o ilk özenti ve merakın oluşmasının önüne geçmeliyiz. Siz gençlerimiz, bizler için çok değerlisiniz. Sizlerin bu noktada daha hassas olmanız gerekmektedir.

Özellikle oyun içerisinde oyuncularımız pek çok konuya değindiler. Kültürel değerlerimize bağlı kalmayı, büyüğe saygı, küçüğe sevgi göstermeyi, dilimize sahip çıkmayı bunların önemini bize anlattılar. Baba her ne kadar oğluna takılsa da gerçekte ona karşı ne kadar sevgi dolu olduğunu gösterdiler. Aslında bunların her biri bağımlılıkla mücadele de çok önemli değerlerdir. Bunlar üst üste koyduğumuzda huzurlu toplum oluyoruz. Bu sayede bağımlılıktan uzak duracak ve bağımlılıkla yaşanacak kayıpların önüne geçmiş olacağız.

rize-tiyatro-1.jpg

Burada bizlere düşen görev her birimizin bir Yeşilay görevlisi gibi davranarak bu mücadeleye ortak olmamızdır. Bu vesile ile bu programın düzenlenmesinde emeği geçenleri ve oyuncularımızı tebrik ediyorum“ dedi.   

Tiyatro sonrasında Vali Kemal Çeber tarafından eserin yazar ve yönetmeni Onur Yenidünya ile organizasyonun koordinatörü Hüseyin Akkaş’a hediye taktim etti.

rize-tiyatro-12.jpg

İlimizde misafir ettiğimiz Yenidünya Tiyatrosu tarafından sahnelenen, bağımlılıkla mücadele konulu oyunlar Merkez dahil 12 ilçemizde her yaştan bireylere hitap edecek şekilde sergilenerek 7000 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

rize-tiyatro-13.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.