Rize-Artvin Havalimanı’na Bahreyn ve Ürdün’e Haftalık 7 Sefer Yetkisi

Rize-Artvin Havalimanı’na Bahreyn ve Ürdün’e Haftalık 7 Sefer Yetkisi

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NDAN BAHREYN VE ÜRDÜN’E YENİ UÇUŞLARIN BAŞLATILACAĞINI DUYURDU. HER İKİ ÜLKENİN TAŞIYICILARINA HAFTALIK 7 FREKANS SEFER DÜZENLEME YETKİSİ VERİLDİĞİNİ BELİRTTİ

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği kapsamında Bahreyn ve Ürdün ile yapılan görüşmeler sonucunda bir Mutabakat Zaptı imzalandığını açıklayan Bakan Uraloğlu, Rize-Artvin-Bahreyn ve Rize-Artvin-Amman hatlarında her iki ülkenin taşıyıcılarına haftalık 7 frekans sefer düzenleme yetkisi verildiğini belirtti.

bakan-1.jpeg

Turizmde Yeni Dönem: Rize Ekonomisine Can Suyu

Bakan Uraloğlu, yeni uçuşların hem hukuki hem de ticari zeminlerinin sağlandığını belirterek, Rize’nin turizmde önemli bir ivme kazanacağını ve yerel ekonominin canlanacağını ifade etti. Bu uçuşlarla bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel mirasının daha erişilebilir hale geleceğini vurgulayan Uraloğlu, “Rize-Artvin Havalimanı’ndan başlayan yeni hatlar sayesinde bölge, doğa turizmi, yayla turizmi ve kültürel gezilerle daha fazla turist çekecek. Rize’nin turistik ve ekonomik potansiyeli en verimli şekilde değerlendirilirken, uluslararası tanıtımı da güçlenecek,” dedi.

bakan-12.jpeg

Yeni uçuşların başlamasıyla Rize, Karadeniz’in turizm merkezi olarak öne çıkarken, bölgedeki ticari faaliyetlerin de önemli ölçüde destekleneceği öngörülüyor.

bakan-13.jpeg

bakan-14.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.