Rize arama kurtarma ekibi personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi

Rize arama kurtarma ekibi personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi

Rize arama kurtarma ekibi personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi

Rize Arama Kurtarma ekibi personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi.
Rize Belediyesi İftaiye Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleşen eğitime, Rize Arama Kurtarma Ekibi'nde (RİKE) yer alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Off Road Kulüpleri, Dağcılık Kulüpleri, Dalgıçlık kulübünden temsilciler katıldı.
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada "Coğrafi konumu yapısı itibari ile sel başta olmak üzere günlük hayatta irili ufaklı bir çok acil afet durumu ile karşı karşıya kalmaktayız. Bizde bu kapsamda zaten ilimizde var olan UMKE ekibimizin yanı sıra İtfaiye ve AFAD birimlerinin akabinde, birde Türkiye'de bir olarak sivil kamu ortak bir birim olarak Rize Arama Kurtarma Ekibi'ni Valiliğimizin şemsiyesi altında kurduk. Bizim bu insan gücüne ciddi anlamda ihtiyacımız vardı. RİKE kavramını ortaya çıkardık ve ortak bir arama kurtarma ekibi kurduk" dedi.
15 haftadır eğitimlerin sürdüğünü belirten Tepe, "Araç içinden yaralı kurtarmak, kesme ayırma cihazı kullanımı asli olarak afet birimlerinin ve İtfaiye Müdürlüğümüzün profesyonellik alanına girmekle beraber, biz bu eğitimler sayesinde diğer birimlerinde, dağcıların ve sağlıkçı arkadaşlarında bu konuda bilgilenmelerini, bilinçlenmelerini, tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Bu eğitimlerimiz sayesinde çok güçlü bir ekip oluşturduğumuza inanıyoruz. Çünkü her alanda uzmanlaşmış ekiplerimiz var" diye konuştu.
Rize Arama Kurtarma Ekibininde yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi veren Tepe, "Dağda bir insan mı kaldı, bir turist mi kayboldu, vatandaşımız mı yuvarlandı, hemen profesyonel dağcıların eşliğinde bizde onlara yardımcı olarak oraya gidiyoruz. Deniz dibinde bir kurtarma mı var, dalgıçlarımız dalıyor biz yardım ediyoruz. Nehirde birimi aranacak, profesyonel aramacılarımız var, onlara da ekibimizde yer alan diğer arkadaşlarımız destek oluyor. Yani herkes birbirini asiste ediyor. Bunu birbiriyle yarışarak değil, birbirine yardım ederek, çok daha kısa zamanda hedefe ulaşmak bu sayede mümkün oluyor. Bize bu konuda en büyük desteği Valiliğimiz veriyor. Onların ekipman ve desteği sayesinde biz, çok iyi bir noktayız. Umarım ilerde çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Sadece ilimiz için değil, komşu illere de, ülkemiz genelinde oluşabilecek her türlü afet durumlarında acil müdahale gerektirecek durumlarda, deneyimli personellerimizde gerek deniz altında, gerek nehrin içinde, gerek dağlarda ve bir deprem olayında her zaman hazırlıklı olacağız" şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.