RİZE ANAP İL BAŞKANININ ÇAY KANUNU KONUSUNDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RİZE ANAP İL BAŞKANININ ÇAY KANUNU KONUSUNDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çay sezonu geliyor ve akıllarda hep o soru : çay kanunu ve şu an ki taslak;Çay kanunu artık çıkmalı.

Özel sektörün de Çaykur açıkladığı çay fiyatı üzerinden ödemeleri yapmalı. 3 ay içinde ödemesini yapmalı. Çay kanunu yaparken 3-5 kişinin çıkarları düşünülerek degil de çay üreticisinin emeğini alın terini düşünerek yapmaları gerektigini düşünüyorum


Geçmiş yıllarda yapılan şeker ve tütün kanunlarından sonra bu fabrikalar özelleştirildi. Çaykur un da özelleştirilmemesi için de kanunda '' özelleştilemez'' diye madde olması lazım ki böyle bir durumla karşı karşıya kalmayalım.


Üretici zaten destekleme parasıyla borçlu başlıyor. Gübre fiyatları dolar gibi hergün artıyor destekleme primi yine aynı önceden destekleme paraları alınınca gübre alabiliyor üstüne artan parayla alışveriş yapılıyor hem üretici memnun oluyor hemde esnaf para kazanıyordu şimdi üstüne para katıyor ki gübre alabilsin.
Sayın Cumhurbaşkanımızında dedigi gibi ''biz milletimize hizmetgar olmaya geldik '' sözünü hatırlatarak Çaykuru ve çay üreticisinin hizmetkarı olup ona göre bir kanun tasarısı çıkarılsın ,
Sayın CEYHUN YILMAZ ; Hemen hemen bir yılı aşkın süredir devam eden virüs nedeniyle insanların maddi ve manevi psikolojik olarak etkilendiğini bunun için bu çay sezonunda alım yerlerinde açıkladıkları kotalarda daha ılımlı olmalı diye düşünüyorum dedi.


Mayıs ayında Rize ye toplu bir şekilde giriş yapılacak ve virs takibi zor olacak gibi görünüyor ,nacizane önerimdir ki gelecek olan hemşehrilerimiz sezon başlamadan kontrollü olarak şehre giriş yapıp en azından bir hafta evlerinde izole kalmalıdır .
Her şey daha güzel daha güvenli bir yaşam için diyerek sözlerimi tamamlıyorum  teşekkür ederim 
Haber : Yasemin Özçelik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.