Rize, Afeti Bir Kez Daha Yaşadı

Rize, Afeti Bir Kez Daha Yaşadı

Rize’de etkili olan sağanak yağış sonucu il genelinde bir çok noktada heyelan ve su baskınları yaşandı.

Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve özellikle Rize merkez, Güneysu, Çayeli, Muradiye ve Salarha bölgesinde etkili olan sağanak yağış bölgede bir çok noktada heyelan ve su baskınlarına neden oldu.


Beton Duvarın Altında Kaldı
Şehir merkezinde birçok ev ve işyeri su altında kaırken Balsu mahallesinde aşırı yağmur sonucu evinin önünde meydana gelen toprak kaymasına müdahale etmek isteyen Mustafa İnce isimli vatandaş o sırada çöken beton duvarın altında kaldı.


Olay yerine gelen mahalleliler tarafından duvarın kırılması sonucu mahsur kaldığı yerden çıkarılan İnce, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürüldü.

beton-2.jpg


Seyir Halindeki Araç Toprak Altında Kaldı
Salarha-Rize istikametinde gitmekte olan 06 TST 53 plakalı özel araç, aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kaldı.


Araç içerisinde mahsur kalan bir aile vatandaşlar tarafından kurtarılırken, araç içerisinde kalan vatandaşların yaralı olmadığı bilgisine ulaşıldı.

salarha-2.jpeg


5 Katlı Bina Balçıkla Doldu
Rize merkeze bağlı Dağsu Mahallesinde ise aşırı yağmur sonucu meydana gelen heyelanda TOBB Fen Lisesi karşısında bulunan birbirine yapışık biri 6, biri 5 katlı iki binanın ilk 3 katı balçıkla doldu.


Toprağın, binalarda bulunan cam ve duvarları kırarak içeri girmesi sonucu binalarda yaşayan vatandaşlar telaşa kapılırken şans eseri kimse yaralanmadı.


Binalarda bulunan 30 kişi olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri tarafından tedbiren boşaltıldı.

dagsu-1.jpeg


Gürgen Deresi Taştı
Güneysu'da Gürgen Deresi taşması sonucu bazı köylerin yolu ulaşıma kapandı. Başköy'de bir otomobil sel sularına kapıldı. Araçta bulunanlar kurtarıldı. 


Yağış Çayeli'nde de Etkili Oldu
Çayeli'nde gündüz başlayan şiddetli yağışların devam etmesi sonucu Büyükcaferpaşa Mahallesinde bulunan menfezler tıkanarak su taşkınına sebep oldu. 


Belediye ekipleri ve iş makinaları kısa sürede olay yerine intikal ederek tıkanan menfezi açtı. İlçenin diğer mahallelerinde ise küçük çaplı olarak toprak kaymaları ve su taşkınları yaşandı.


Çayeli'ne bağlı Büyükköy Beldesinde mahsur kalan 9 vatandaş jandarma ekiplerince kurtarıldı.


Madenli Beldesi'nde ise bazı köy yolları ulaşıma kapanırken beldeye bağlı Derecik Köyü'nde ise meydana gelen heyelanda Muhammet Kanbur isimli bir vatandaşa ait araç toprak altında kaldı.

cayeli-2.jpg

beton-1.jpeg

dagsu-2.jpeg

salarha-1.jpeg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.