Pazar İlçesindeki simitçi , simit zammını uygulamayacak

Pazar İlçesindeki simitçi , simit zammını uygulamayacak

RİZE SİMİDİNE YAPILAN ZAM RİZE PAZAR’DA UYGULANMAYACAK. SİMİT FIRINI SAHİBİ ŞEFİK ÖZTÜRK, "40 YILDIR BABA MESLEĞİMİZDİR. GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE ZAM YAPMAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ. MÜŞTERİLERİMİZE KARŞI DUYARLI OLMAK İSTİYORUZ DEDİ

Rize ve ilçelerinde simit fiyatlarına yapılan zam kararı, Pazar İlçesi'nde uygulanmıyacak. Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin 31 Ocak 2024 tarihli ve 41 sayılı yazısı üzerine alınan kararla 3.5 TL olan 50 gram simit fiyatının 5.00 TL'ye çıkarılması, Pazar İlçesi'nde uygulanmıyor.

Yapılan zamların Pazar İlçesi'nde ki Yeni Şafak Simit Fırını sahibi Şefik Öztürk, "40 yıldır baba mesleğimizdir. Gücümüz yettiğince zam yapmamayı düşünüyoruz. Müşterilerimize karşı duyarlı olmak istiyoruz. Rize ve diğer ilçelerdeki zamları kabul etmiyoruz ve fiyatlarımızı aynı tutuyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Pazar İlçesi esnafının bu tutumu, vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanırken, benzer tavırların diğer bölgelerde de görülüp görülmeyeceği merak konusu oldu. Simit fiyatlarındaki bu ayrım, ekonomik koşulların zorluğuyla mücadele eden halk arasında destek buldu.

Haber: Abdullah Uzun

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.