‘Özel İdare'yi 'Nazi Kampı'na Çevirdiler’

‘Özel İdare'yi 'Nazi Kampı'na Çevirdiler’

Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney’in memurlara karşı kaba tutumlarından rahatsız olan Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen üyeleri protesto gösterisi düzenledi.

Rize alışık olmayan bir sendika protestosuna ev sahipliği yaptı. Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen üyeleri bu kez maaş zammı ve özlük hakları için değil, memurlara kaba davrandığı gerekçesi ile Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney’i protesto etmek için bir araya geldi.
Rize İl Özel İdaresi Binası önünde toplanan memurlar bir basın açıklaması düzenledi. Memurlar adına açıklamayı Memur- Sen İl Başkanı Resul Usta yaptı. Usta açıklamasında, Güney’in İl Özel İdaresi’ni 'Nazi Kampı'na çevirdiğini belirterek, “İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney göreve geldiği günden beri bir idareciye asla yakışmayan bir üslup ile iş buyuran, çalışanları aşağılayan, mesleki bilgi ve deneyimleri yok sayan bir anlayışa sahiptir. Güney göreve başladığı günden itibaren yaşanan gelişmeler bize gösterdi ki Genel Sekreter çalışma anlayışı ve yaklaşımı bakımından beklentilerimizden bir hayli uzaktadır. Yaşanan süreci bir üst noktaya taşıyacağı iddiası ile göreve getirilen Güney çalışanlar ile yaptığı ilk toplantıdan itibaren nedeni tarafımızca kestirilemeyen bir ön yargı ile çalışanların geçmişte ürettiği olumlu değerleri tümüyle yok sayan, yapılan işleri ve çalışanları küçümseyen bir yaklaşımla başlamıştır. Bu tavırları bizde hayal kırıklığına neden olmuştur. Her toplantıda buyuran, aşağılayan ve ses tonu, küçümseyen tavırları ve mesai arkadaşlarının çalışma şevkini kıran, personel arasında güven ve huzur ortamını bozan, iş üretmek yerine emek tüketmeyi başarmıştır. İşi hakaret boyutuna kadar uzatmıştır. Sendika olarak tüm tavırlarımıza rağmen aynı tavırları bize de göstermiştir” dedi.

Memur- Sen İl Başkanı Resul Usta yaptığı basın açıklamasında karşılaştıkları baskıyı 28 Şubat sürecine benzeterek, “Bu yaşananlar bize halk olarak unutmaya çalıştığımız ama benliğimizde derin yaralar açan 20 Şubat’ta yapılanları hatırlatıyor. Demokratik temayül ve genel ahlak kurallarına sığmayan, İl Özel İdaresi’ni adeta Nazi kampına çevirip, arkadaşlarımızın psikolojisini bozan Güney’in yönetim anlayışını protesto ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.