Önce Temel Ali Uzun Sonra Vatandaş'dan Rize Ziraat Odası'na Ağır Eleştiri

Mali Müşavir ve Ziraat Odası eski başkan adayı Temel Ali Uzun, Ziraat odasını sert eleştirdi. Seçimlerle ilgili önemli açıklamalar yapan Uzun, seçimlerin demokratik olmadığını ve Ziraat Odasının hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

 Çay Tv’de Mustafa Yücel Yazıcı’nın sunduğu A’dan Z’ye programına konuk olan Mali müşavir ve Serbest denetçi Temel Ali Uzun, Ziraat odasını eleştirdi. Seçimleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Uzun, Seçimlerin hukuki ve yasal olduğunu ancak demokrasiden uzak olduğunu dile getirdi. Uzun, ‘’ Yüzde 10 oy kullandırtmıyorlar. Kimsenin haberi olmuyor. Seçimler tamamen muhtarın hakimiyetine bırakılmış durumda. 4 yılda bir yapılan delege seçimlerini müstahsilin burada olduğu dönemlerde Ziraat odası delege seçimleri yapılacaktır diye ilan verilmesi ve duyurulması gerekiyor. Bu seçimler duyurulmuyor. Sonuçta bu seçim hukukidir. Yasala göre yapılmıştır ama demokratik değildir’’ dedi.

Öte yandan çay müstahsillerinden 2 milyon liraya para toplayan Ziraat odasının hizmetlerini eleştiren Uzun, ‘’ Ben Ziraat odasının çay ile ilgili bir projesini görmedim duymadım. Ekonomi bu kurumlara bağlı Tarım müdürlüğünü, ÇAYKUR’u harekete geçirmelidir. Bunlara iç içe olmalıdır’’ diye konuştu.

VATANDAŞ ZİRAAT ODASINDAN Bİ HABER

Çay müstahsillerinden her yıl defter başı toplanan paraların bir karşılığını göremeyen vatandaş Ziraat odasına sitem etti.  Yılda iki milyon lira bütçe ile neler yapılabileceğini vatandaşa soran Ekibimiz ise şu cevapları aldı.  Gübre olsun Çay üretimi olsun biraz daha çiftçiye yönelik destek verilmelidir. Ziraat odasın ne yaptığı hakkında bilgisi olmadığını ve eğer bir şey yapıyorsa da biz farkında değiliz derken, bir başka vatandaş da, Biz bir şey görmedik herkes kendi için uğraşıyor biraz daha müstahsili düşünsünler dedi.

 Ziraat odaları ancak yemek ve ceplerini dolduruyorlar diyen başka bir vatandaş ise, ÇAY için bir kanun hala çıkartamadılar. Madem bu kadar para topluyorsun eski Başkan Muhittin Türüt zamanından o binayı inşa ettiler. Peki şu an ki başkanımız ne yapmıştır. Tarla mı aldı. Aldıysa nerede bu tarla kendine mi aldılar tarlayı. Şu anki Ziraat odasından hiç memnun değilim.

 

Çay üreticilerinden topladıkları parayı ihtiyaç sahiplerine dağıtmalarını isteyen vatandaş da, Kendileri ne yaptığını bilmiyor biz nasıl bilelim. Kendileri neler yapıyor bu paraları kasada olduklarını söylüyorlar. Bu zamanda ihtiyaç sahiplerine 250 lira gibi ufak bir meblağ yardım et. Sen sıcak yerde oturuyorsun bu vatandaşı da biraz düşünün’’ diye konuştu

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum