ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN YENİ RİZE | Hayde Rize’ye #ComeToRize

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN YENİ RİZE | Hayde Rize’ye #ComeToRize

Şehit Erhan Dural KAİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri; Rize’deki son gelişmelerin onlarda oluşturduğu heyecanı, çektikleri kısa filmle tüm Türkiye’ye yansıttı.

Rize’de son yıllarda çok önemli gelişme ve projeler hayat buluyor. Havaalanından alışveriş merkezine, şehir hastanesi projesinden kentsel dönüşüme, Çay Çarşı’sından Fener Sosyal Tesislerine vb. birçok yeni çalışma Rize’nin çehresini çok daha güzel ve modern bir hale getiriyor. Bütün bu gelişmeler Rize halkı tarafından büyük bir sevinç ve heyecanla karşılandı. Şehit Erhan Dural KAİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri; bu gelişmelere kayıtsız kalmayarak heyecanlarını, kurguladıkları bir kısa filmle tüm Türkiye’ye yansıttı. 
Öğrenciler, ilk olarak içerisinde mizahi unsurların bolca yer aldığı kısa film metnini oluşturdular. Metnin ana karakterini Rize insanını temsil eden ‘’Nokta Hala’’ olarak belirlediler. Tüm dünyada tanınan bir düşünür olan ‘’Nokta Hala’’nın danışman olarak davet edildiği Harvard Üniversitesinden Türkiye’ye dönüşünü son dakika haberi olarak Rize-Artvin Havaalanından yayınladılar. Daha sonra Rize’de hayat bulan yenilikleri Nokta Hala ile beraber yerinde ziyaret ederek çekimlerini tamamladılar. Havaalanından başlayıp Ziraat Çay Bahçesinde son bulan çekimler, 2 gün sürdü. Ortaya çıkan görüntüler yine öğrencilerden oluşan montaj ekibi tarafından kısa film haline getirildi ve okulun sosyal medya hesabı MANŞED’den ‘’ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN YENİ RİZE | Hayde Rize’ye #ComeToRize ‘’ adıyla yayınlandı. Rize’nin tanıtımına öğrenci bakış açısı getiren kısa film dakikalar içerisinde binlerce kez izlendi. 

 


HAZIRLANAN KISA FİLMİ İZLE

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.