Mini Dünya Kupası Heyecanı bu yıl da Rize'de start verdi.

Mini Dünya Kupası Heyecanı bu yıl da Rize'de start verdi.

MİNİ DÜNYA KUPASI HEYECANI BU YIL DA RİZE'DE START VERDİ. 23 ÜLKEDEN 102 OYUNCUNUN YER ALDIĞI "DÜNYAYI SPORLA BİRLEŞTİRİYORUZ, KARDEŞLİK İKLİMİ OLUŞTURUYORUZ" SLOGANINI İLE ORGANİZE EDİLEN MİNİ DÜNYA KUPASININ , BU YIL 4'ÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

23 Ülkeden 102 oyuncunun yer aldığı "Dünyayı Sporla Birleştiriyoruz, Kardeşlik İklimi Oluşturuyoruz" sloganını ile organize edilen ve bu yıl 4'üncüsünün düzenlendiği Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvasının açılış programı ve turnuva maçları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sahil halı sahasında gerçekleşti. 

rize-futbol-1.jpeg

Haber : Yasemin Özçelik 
Turnuvanın önceki yıl şampiyonu Azerbaycan takımı Suriye takımını yenerek Finale yükselen ilk takım oldu. Sonraki maçta ise turnuvanın favori takımı Afganistan iki turnuva öncesi şampiyon takımı Afrika karmasını yenerek finale yükselen ikinci ekip oldu.

rize-futbol-12.jpeg
Turnuvanın onursal ekibi Filistin takımı Asya Karması ile karşılaştı bir sonraki hafta ise Türkmenistan takımı ile mücadele edecek.

rize-futbol-13.jpeg
Bir hafta sonra gerçekleşecek olan Final maçı ise sporseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin organizasyon desteği sağladığı turnuvanın koordinasyonunu yüklenen kısa adı RİUDER olan Rize Uluslararası Öğrenci Derneği başkanı Hüseyin Kanbur, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuyan 40 ülkeden teşekkül eden 430 uluslararası öğrenci için farkındalık oluşturmuş olduk.  

rize-futbol-16.jpeg

Ayrıca bu yıl ilk defa yerli öğrencilerinde takımlarda yer alması ile ülkemiz insanları ile kaynaşmasını amaçladığımız gibi  Gazze'de meydana gelen insanlık dışı uygulamaya dikkat çekmek için Filistin takımı da oluşturulmuş olduk.  Ülke takımları formlarına Özgür Filistin, Gazze ve Kudüs gibi yazı ve resimlerde işlendi. Final müsabakasında ilimiz protokolü davet edilecek olup tüm hemşehrilerimizide izlemeye davet ediyorum dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.