Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak; Çay'ın Tarım Sigortasına değil Gübre Desteğine İhtiyaci Var

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak; Çay'ın Tarım Sigortasına değil Gübre Desteğine İhtiyaci Var

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak yaptığı açıklamada Çay üreticisine gübre desteği verilmeli dedi..

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak'ın yaptığı açıklama.

SEVGİLİ HEMŞERİLERİM;

Tarım sigortalarında önümüzdeki yıl kapsama alınacak rizikolar ve ürünler ile prim desteği oranları belirlendi. 

Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından 2022 Yılında Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

1 Ocak 2022 itibarıyla yürürlüğe girecek karar kapsamında 

 Çay alanları dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, kara, hava, deniz taşıtının çarpması, kar ağırlığı, sel ve su baskını rizikolari, yalnızca fidanlarda yaban domuzu zararı, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin, özlük, ürün ve arazi bilgileri göz önüne alınarak, Tarım Sigortalan Havuzu tarafından teminat sağlanacak "mış"
  
Çay'ın Tarım sigortasına değil gübre desteğine ihtiyacı var.Yağmurda karda fırtınadan etkilenmeyen bitki anca gübre verilmezse ürün alamazsın. Ben evvela müstahsil  olarak sonrada siyasi bir partinin  il başkanı  olarak  üreticimizin el emeğimi alin teri  karşılığını almak gübre basta olmak üzere girdi maliyetlerinin kabul edilebilir düzeyde olmasını isterim.

Geçen sene tonu  2.500 ile 2700 ye aldığımız gübreyi 2022 yaş çay sezonunda üretici tonunu kaça alabilecek ? Etrafda konuşulan ve oldukça üreticiyi tedirgin eden ton başına telaffuz edilen rakamlarla gübre alınması olanaklı değildir.Üretici bu rakamlarla gübre alırsa astarı yenini geçer ve vatandaş kar edemez hale gelir.Geçim kaynağı  çay olan yurttaşlarımızı  muğlak   bilgilerle kafasını karıştırmayın !


 Şimdi yurtdaşın adına  soruyorum; 
 Ak partili olan gübretaş yönetimi çay üreticisine 2022 yılında gübrenin tonunu kac Tl ye verecek net cevap istiyoruz.Hemşerilerimin hakkı endişelerini gayet iyi anlıyor ve konunun yakından takipçisi olacağımızı siz hemşerilerimin bilmesini isterim dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.