Kokarca Böceği İstilası İçin Rize Belediyesi'nden Organik Çözüm

Kokarca Böceği İstilası İçin Rize Belediyesi'nden Organik Çözüm

RİZE BELEDİYESİ, ÇAY LİFİNDEN ÜRETTİĞİ ORGANİK ÇAY SİRKESİYLE KARADENİZ BÖLGESİ'NDE TARIMI OLUMSUZ ETKİLEYEN KOKARCA BÖCEĞİNE KARŞI ETKİLİ BİR ÇÖZÜM GELİŞTİRDİ. TARIM ALANLARINDA KOKARCA BÖCEĞİNİ DOĞAL YOLLARLA YOK EDEBİLECEK

Rize Belediyesi, çay lifinden ürettiği organik çay sirkesiyle Karadeniz Bölgesi'nde tarımı olumsuz etkileyen kokarca böceğine karşı etkili bir çözüm geliştirdi. Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan üretilen Çaydalı markalı çay sirkesi, tarım alanlarında kokarca böceğini doğal yollarla yok edebilecek.

Bu yenilikçi ürün, Rize Belediyesi'nin Çay Lifinden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi'nde üretiliyor ve 4. Rize Gastronomi Günleri kapsamında Prof. Dr. Metin Turan tarafından tanıtıldı. Çaydalı Çay Sirkesi, böceğin bulunduğu bölgelere püskürtme yöntemiyle uygulanarak doğaya ve ekolojik dengeye zarar vermeden kokarca böceklerini ortadan kaldırıyor.

rize-beldiyes-kokarca-12.jpeg

Rize Belediyesi'nin destekleriyle yürütülen bu organik ürün geliştirme projesi, tarıma büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Gastronomi Günleri'nde yapılan sunumda, çay sirkesi izleyicilerin önünde böcekler üzerinde denendi ve başarılı sonuçlar elde edildi. Prof. Dr. Turan, araştırma raporunu da sunarak katılımcılara detaylı bilgi verdi.

rize-beldiyes-kokarca-13.jpeg

Rize Belediyesi’nin bu yeniliğinin, Karadeniz Bölgesi'nde tarımda yaşanan zararlı böcek sorunlarına karşı önemli bir çözüm sunması bekleniyor.

rize-beldiyes-kokarca-14.jpeg

rize-beldiyes-kokarca-15.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum