KISITLAMA BALIKSIZ GEÇMEZ DEDİLER.

KISITLAMA BALIKSIZ GEÇMEZ DEDİLER.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi saat 21.00 de Rize’de kısıtlamalar gereği sokağa çıkma yasağı başlıyor. Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce ise Rizeliler balık tezgahlarına akın etti.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi saat 21.00 de Rize’de kısıtlamalar gereği sokağa çıkma yasağı başlıyor. Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce ise Rizeliler balık tezgahlarına akın etti. Karın da yağmasıyla daha da lezzetlenen balıklar kısıtlama boyunca vatandaşların sofralarını süsleyecek. 
Kar yağması ile balığın yağlandığını, doyasıyla da lezzetlendiğini dile getiren Kenan Yavuz isimli balıkçı esnafı, kısıtlamalarda vatandaşların balıksız kalmaması için tezgahlara akın ettiğinin altını çizdi. Yavuz “Karın balığa artısı yağlanması oldu. Deniz suyunun soğuması ile balıklar daha da lezzetli olur. Fiyatlarda bir değişikliğe neden olmaz. Tam tersi bazen hava muhalefeti olduğu için balık az olur ve daha değerli, daha pahalı olabilir. Hafta sonu insanlar 2 gün boyunca evde kalacakları için bugün  yoğun bir balık satışımız var. Her türlü çeşit balıkta tezgahımızda bulunduruyoruz. Halkın talebi yoğun bugün” ifadelerini kullandı.
Balık fiyatlarının 15 ile 20 TL arasında değiştiğinin altını çizen Yavuz “Şuanda hamsi 15 ile 20 lira arasında değişiyor. Bu da hamsinin 3-4 çeşit olmasından kaynaklanıyor. Büyüğü var, ortası var, incesi var. Bazı balıkçılar iri tutuyor, bazıları ufak tutuyor o nedenle fiyatları değişken oluyor” dedi.

Hamsi fiyatlarının normal olduğunu fakat biraz daha ucuzlarsa daha iyi de olabileceğini dile getiren Vural Erbaş isimli vatandaş ise “Fiyatlar şuanda normal. Önemli olan hamsinin leziz olması. Kar yağdı, biraz lezzet geldi hamsiye. Hamsinin yağlanması talebi arttırıyor ama fiyatlar normal yani. Biraz daha düşse daha iyi olur tabi. Kesinlikle ben hamsinin üzerine balık tanımam.” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.