Kentsel Dönüşüm başladı. Kira Fiyatları İki Katına Yükseldi

Yıllardır konuşuldu ve sonunda harekete geçildi. Rize’de kentsel dönüşüm  1’inci etap çalışmaları için yetkililer start verdi.

Deniz dolgusu üzerine inşa edilmiş olan binalar için mülk sahipleri ve kiracılara yazılar ulaştı. Çok sayıda işyerinin yıkılacağı kentsel dönüşüm kapsamında işletmeciler kendilerine yeni yer bakmaya başladı. Belediye bloklarında esnaflık yapan vatandaşlar dükkanlarını taşımak için kendilerine yer bakmaya başladı. Ancak vatandaşlar birkaç ay önce 5 lira kiralanan dükkanın 8-10-  olduğunu fiyatların yüzde 100 arttığını dile getirdi. Fiyatlarda zam yapmayan mülk sahipleri ise  1 veya 2 yıllık peşinat istedi.  

Vatandaşlar kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak işyerlerini taşımak isterken mülk sahipleri durumu fırsata çevirdi. Ticari hayatlarına devam etmek isteyen vatandaşlara ise kira fiyatları sorun çıkardı. Önceden 5 ile 10 lira arasında değişen dükkan kiraları bir anda tavan yaptı.  Kimi kiraları iki katına çıkardı. Kimi ise 2 senelik peşin para istedi. Uzmanlar ise bu durumun yasal olmadığını vatandaşın fahiş fiyatlar ile dükkan kiralamamasını istedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.