KENAN BIYIK ALEYHİNE YAPILAN HABERLERİN KAYNAĞI İL BAŞKANI SALTUK DENİZ ÇIKTI

KENAN BIYIK ALEYHİNE YAPILAN HABERLERİN KAYNAĞI İL BAŞKANI SALTUK DENİZ ÇIKTI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de seçim maratonu başlamış durumda. Adaylar henüz resmi olarak açıklanmasa da Siyasi partiler çalışmalarına Rize’de başladı.

Tüm siyasi partilerin yanı sıra Rize’de uzun yıllardır Siyasetin içerisinde olan Kenan Bıyık’ın ise adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Kenan Bıyık partisi için yaklaşık 80 gündür alanlarda.

KENAN BIYIK PARTİSİ KURULDU SÖYLEMLERİ İLE VURMAYA BAŞLADILAR
Ancak bazı medya kuruluşlarından Cumhuriyet Halk Partili Kenan Bıyık hakkında bir takım eleştirisel haberleri yapılmakta. Geçtiğimiz ay Kenan Bıyık ile yaptılan Röportajın ardından Rize’de bazı medya kuruluşları Bıyık’ı hedef alarak “ Kenan Bıyık Partisi Kuruldu” söylemlerini öne çıkarttığı görüldü. Bu durumu bu medya kuruluşları farklı yönlere çekse de işin aslı 2015 yılında Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu’nun seçimler hakkında ki yazısında gün yüzüne çıktı. Kenan Bıyık Partisi söylemleri 2015 yılında yazar tarafından kaleme alınan bir yazının yayınlanmasıyla başladı.

“İŞTE O YAZI’DAN BİR BÖLÜM”


YAZARIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
LİNK: https://www.milliyet.com.tr/cadde/ali-eyuboglu/ak-parti-nin-kalesinde-biyik-surprizi-olur-mu-2067022

SON HABERİN KAYNAĞI CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ
Cumhuriyet Halk Partisi’de diğer siyasi partiler gibi seçim maratonuna başladı. Ancak Rize’de ise durum daha farklı. İl başkanlığı adeta ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf Kenan Bıyık diğer taraf ise Saltuk Deniz şeklide.

Geçtiğimiz gün aynı medya kuruluşları tarafından haberleştirilen “KENAN BIYIK PARTİSİ 2022 YILI YAŞ ÇAY SEZONUNU KAPATTI!”  başlıklı ve “KENAN BIYIK REKLAM YAPAYIM DERKEN GAF YAPTI” Haber başlıklarının kaynağının Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz olduğu ortaya çıktı. Kenan Bıyık’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve kendi mahallesini kasıt ederek paylaştığı yazı ve resim farklı şekilde yorumlanarak haber edildi.

Kenan Bıyık’ın şahsi sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım 51. Dakikasında görülerek ekran resminin alınmasının ardından bu medya kuruluşlarına gönderildi. Gönderilen ekran resminde ise Saltuk Deniz’e ait Facebook hesabı tarafından ekran ize edildiği kaydedildi.

“İŞTE ALINAN O EKRAN GÖRÜNTÜSÜ”

kenan-biyik.png

İL BAŞKANI DENİZ İDDİALARI YALANLADI
İl Başkanı Saltuk Deniz ile iletişime geçerek “ Gazetecilere gönderdiğiniz bu ekran görüntüsü için bir açıklamanız olacak mı?” sorusuna “kime göndermişim diyerek hayır ben göndermedim bu gizli bir şeymi” diyerek yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğüne göre "kendi parti üyesi hakkında aleyhte karalama yapmak" disiplin suçu. Önümüzdeki günlerde CHP Rize İl Başkanı Deniz’in disipline sevk edilip edilmeyeceği ise merak konusu.

HABER: DOĞANCAN İLEK

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum